Huis
Tuin
Video

Optimaal genieten van de kinderkamer? Zo verdeel je ‘m in zones

De kinderkamer is dé plek waar je kind goed zijn of haar creativiteit kwijt kan. Maar het is ook de plek waar je kind heerlijk moet kunnen slapen. Hoe zorg je hierbij voor een goede verdeling?

1. Verdelen met kleur

Zorg er met kleur voor dat je verschillende gedeeltes creëert. Bij het slaapgedeelte kun je gaan voor een wat rustigere kleur, terwijl je bij het speelgedeelte wat drukkere kleuren gebruikt. In dit gedeelte kun je ook gebruikmaken van gezellig behang.

2. Verlichting

De verlichting in de kinderkamer kan ook zorgen voor een duidelijke verdeling. Zo kun je in het slaapgedeelte kiezen voor zacht dimlicht, terwijl je in het speelgedeelte juist fellere lampen plaatst.  

3. Een gordijntje

Met een gordijntje kun je het speelgedeelte afsluiten van het slaapgedeelte, waardoor je kind niet in de verleiding komt om in zijn speelhoekje te zitten als ‘ie eigenlijk moet slapen.

4. Een bedstee

Met een bedstee creëer je een soort kamertje in een kamer. Dit is ideaal als je je ruimte wil verdelen. En daarbij is het ook gewoon heel erg knus voor je kind.

5. Opbergruimte

Opbergruimte kan ook helpen bij het verdelen in zones. Hierbij kun je in meerdere gedeeltes van de slaapkamer voor opbergruimtes creëren. Lades onder het bed kunnen handig zijn voor sportkleding en sokken, terwijl je in grote ladekasten het speelgoed kwijt kan. Maak hier een duidelijke verdeling in. Om het wat duidelijker te maken voor je kind kun je op de verschillende kasten ook plaatjes plakken met erop wat in de kast moet.

Fotocredits:

Headerfoto: Eigen Huis & Tuin
Bron: Famme

Julia Dilissen
ID: 9092

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven