Huis
Tuin
Video
Slaapkamer

Lichte babykamer met jungle-sfeer

Javier en Robin kregen een dag voordat ze hun nieuwe huis betrokken te horen dat ze niet één, maar twee baby’s krijgen. Dat vergt wel de nodige maatregelen. Maar gelukkig heeft Thomas daarvoor de oplossing.

In dit artikel laten we je het ontwerp zien, nemen je mee in het klusproces en je ziet het eindresultaat.

Wil je inspiratie op doen? Kijk dan hier naar het moodboard wat we gemaakt hebben in de stijl van de babykamer. Onze styliste geeft ook tips over het inrichten van een babykamer, die lees je hier.  

En wil je de producten shoppen die we hebben gebruikt? Check dan deShop The Look van deze ruimte.

Hoe het was

Het was de bedoeling dat deze kamer als logeerkamer werd gebruikt en een andere kamer in huis de babykamer werd. Maar met twee hummeltjes is er toch echt wat meer ruimte nodig. De basis is al hartstikke lekker en Thomas kan gelijk aan de slag.

Het ontwerp

Het wordt een lichte babykamer met een jungle-sfeer. Omdat Robin en Javier de kamer genderneutraal wilden houden wordt er geen roze of blauw gebruikt, maar juist neutrale kleuren. Ook krijgt de kamer een leuk dierenbehangetje.

De klussen

Wit vloertje

Thomas begint met een nieuw vloertje. Maar voor hij die kan leggen, moet er eerst een ondervloer komen. Deze is licht egaliserend en geluiddempend.

Op de ondervloer komt de echte vloer. Dit is een lamelparket die niet massief is, maar bestaat uit een toplaag van 3 mm eiken en de rest uit kruislings opgebouwd populierhout. De toplaag is geborsteld en hierna zijn er 3 lagen primer en 2 lagen lak overheen gegaan. Dit zorgt ervoor dat je er niet meer naar om hoeft te kijken. Hij is gemakkelijk schoon te maken en dus handig bij ongelukjes.

Thomas legt de vloer in wildverband. Let erop dat de verspringing hier minstens 30 cm is. Dat geeft het mooiste resultaat. aat.

Tweeling-commode

In een babykamer hoort natuurlijk een commode. Thomas maakt voor deze kamer een extra grote, die zwevend van de grond komt. Voor de veiligheid krijgt de commode ronde hoeken aan de onderkant en deurtjes die niet hard dichtvallen. Thomas maakt de commode van MDF en buigbaar multiplex. Ook komt er een eikenhouten blad op.

Zebrahangetje

Op de muren komt een heel lief behangetje. Deze moest genderneutraal zijn, daarom is er gekozen voor zebra’s en een beetje groen. Het behang komt op 3 van de 4 muren, waaronder op de schuine wand. Ook het nisje is meegenomen en hier hangt Thomas nog een paar eikenhouten planken op.

Eindresultaat

Vouwgordijnen er in, een paar leuke accessoires, natuurlijk de twee bedjes en dan is het moment daar! Nee niet de bevalling… maar de onthulling van de nieuwe, genderneutrale kamer voor de twee toekomstige baby’s van Robin en Javier.

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR
A House of Happiness    

MET DANK AAN
Citroën Nederland B.V.
Trendhopper
Engelbert Strauss B.V.
De Vloerkenner
Capi
Creative Lab Amsterdam
Coming Kids B.V.

ID: 2242

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven