Huis
Tuin
Video

Slimme opbergers: zo berg je kinderspeelgoed makkelijk en netjes op

Slaapkamer
Voor kinderen is het natuurlijk heerlijk om kasten vol speelgoed te hebben, maar voor jou als ouder meestal iets minder. Al dat rondslingerende speelgoed in de woonkamer wil natuurlijk niemand en opruimen al helemaal niet. Het oogt vaak al gauw rommelig, en met name in de woonkamer wil je dat niet. Om nog maar te zwijgen over het struikelgevaar (pas op voor dat LEGOblokje!) Tijd om daar eens wat aan te doen. We geven je een aantal tips om kinderspeelgoed gemakkelijk én netjes op te ruimen!

Kisten op wieltjes

Kisten zijn niet alleen erg praktisch om speelgoed in op te bergen, ze zien er ook nog eens leuk uit. Je kunt ze een likje verf geven, of de vintage look behouden. Extra handig tijdens het opruimen van het speelgoed is het als de kisten ook nog eens wieltjes hebben. Hoef je tenminste niet zo veel heen en weer te lopen, maar sleep je de kist gewoon achter je aan! 

Speelgoed opbergkist

Niets in het zicht? Afgedekte kist!

Vind je de kisten wel leuk, maar wil je helemaal geen speelgoed in het zicht, dan kun je natuurlijk ook voor een afgedekte kist gaan.

Schilder er een leuke tekst of de naam van je kind op en het is meteen duidelijk dat dit het domein van je kind is.

Manden

Een ander leuk idee om het kinderspeelgoed netjes op te bergen is door het in manden te stoppen. Je kunt deze manden (we gaan er maar even van uit dat je er meer dan één nodig hebt) in een stellingkast zetten, maar onder een tafel of aan haakjes aan de muur staat ook erg leuk.

Uiteraard moet je hierbij wel opletten dat de manden niet overvol raken, want als het eruit puilt oogt het alsnog rommelig. Dreigt dit wel te gebeuren, koop er dan gewoon nog een mand bij, meerdere manden op een rijtje staat des te leuker!

Mand speelgoed
mand speelgoed haak

Opbergbankje

En als je het helemaal uit het zicht wil hebben, kun je ook nog kiezen voor een DIY multifunctioneel opbergbankje. Zo'n bankje is namelijk tegelijkertijd ook een opbergkastje. Kussentje en een mooie vaas er op en klaar!

Opberg bank kast
opberg bank kist

Bron foto's

Fotocredits
Headerfoto: Li Tzuni - Unsplash
Foto 1: Decoist
Foto 2: List Spirit
Foto 3: Studio McGee
Foto 4: Design Bazaar 

Foto 5: Louis Lemaire

Tekst
Marjolein Sintenie

ID: 2451

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven