Huis
Tuin
Video

Low budget de kinderkamer opruimen? Deze 5 tips helpen je daarbij

In de kinderkamer kan het best snel een troep worden. Overal ligt speelgoed en in elke hoek is wel een knuffel te vinden. Wil je dit oplossen voor zo min mogelijk geld? Lees dan deze 5 tips.

Tip 1: Hang spullen aan een pegboard

Wanneer op een leuke manier het speelgoed van je kind op wilt bergen, is een pegboard een hele goede oplossing. Dit is namelijk een bord met allemaal gaatjes, waar je verschillende items aan kunt hangen. Gebruik bijvoorbeeld wat haken en speciale bakjes voor een pegboard en het opruimen van speelgoed wordt een eitje! 

Tip 2: Hang een kapstok op

Een kapstok is niet alleen heel handig voor jassen en tassen, maar ook voor speelgoed. Denk bijvoorbeeld aan kleurpotloden, trekautootjes of maskers . Handig én het ziet er ook nog eens leuk uit!

kapstok

Tip 3: Hang manden aan de muur

Nog een leuk idee voor aan de kapstok: hang er verschillende mandjes aan. Heel erg handig voor alle kleine prulletjes. Wanneer je veel opberruimte nodig hebt, zou je ook wat grotere manden aan de muur kunnen hangen, gewoon aan een haakje!

Tip 4: Vergeet de ruimte onder de meubels niet!

Deze tip is vooral belangrijk als je een kleine kinderkamer hebt. Denk goed na over wat je onder het bed of onder de kast kwijt kunt. Je zou een bed kunnen nemen met lades, maar wat leuke opbergbakken zijn ook al heel handig! 

Tip 5: Pimp je opbergbakken op

Heb je van die saaie kartonnen dozen in de kinderkamer staan? Je kan deze best makkelijk opleuken. Verf er bijvoorbeeld geometrische vormen op, of ga voor de naam van je kind. Op deze manier wordt opruimen niet meer zo erg!

Fotocredits

Headerfoto: Shopaholiek
Foto 1: Shopaholiek
Foto 2: Deens
Foto 3: Etsy
Foto 4: Heytherehome
Foto 5: En Suus

Bron

Famme

Alieke van Rijn
ID: 9432

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven