Huis
Tuin
Video
Slaapkamer

Vintage babykamer (deel 1)

Vintage, stoer en met poederkleurtjes. Het is de babykamer-inrichting uit de dromen van Delroy en Dominique. Maar met niet al teveel klustalent en een kleine die binnenkort ter wereld komt, is er haast. Werk aan de winkel voor Thomas: project babykamer gaat van start!

Zo'n 5 jaar geleden kwam Dominique samen met haar hondje in dit huis wonen. Anderhalf jaar geleden is daar Delroy bijgekomen. En nu is bewoner nummer 4 op komst! Het huis van Delroy en Dominique heeft een moderne inrichting. Alles is eigenlijk prima in orde voor een jong gezin, maar de babykamer laat nog op zich wachten. De ruimte die daarvoor moet dienen, is nu nog een lege kamer waar Dominique alleen haar make-uptafel heeft staan. 

(Is er bij jou zelf trouwens ook een kleine op komst, en heb je geen idee hoe je moet beginnen aan zijn of haar kamer? Wij helpen je een handje op weg met de mini-gids voor de babykamer.)

Het plan

Delroy en Dominique houden van vintage en stoer. Ze zouden het leuk vinden om de oude commode terug te zien in de babykamer. Dat is het kastje dat Dominique als make-uptafel gebruikt, en waar ze zelf ook als baby op heeft gelegen. Dat laat Thomas zich natuurlijk geen twee keer zeggen, want dit belooft een leuk DIY-klusje. Verder gaat Thomas werken met champagne- en poederroze kleuren. En hij gaat behangen, een nieuwe vloer leggen, er komt een schommelstoel... Genoeg te doen dus.

Bijzondere muur

Voordat Thomas de achterste wand gaat behangen, maakt hij eerst een voorzetwandje. Het onderste deel van de muur komt daardoor iets naar voren. Thomas doet dit door 4 vurenhouten balkjes tegen de muur te bevestigen. Daar weer tegenaan lijmt hij een MDF-plank, en op het vlakke stukje kunnen Dominique en Delroy dan spulletjes zetten. Dat breekt de muur en maakt 'm bijzonder. Later lijmt Thomas een sterretjesbehang op deze wand.

Kan tegen een stootje

Op de rest van de wanden lijmt Thomas glasvliesbehang. Dat is extra stevig behang wat tegen een stootje kan; altijd handig in ruimtes die intensief worden gebruikt. Over het behang kan je gewoon heen verven en dat is dus ook wat Thomas doet. Hij kiest voor een champagnekleurige krijtverf, die een matte, poederige uitstraling heeft. 

Stoere vloer

Op de vloer komen massief eikenhouten planken. Natuurlijk wel met een isolatielaag eronder, zodat de vloer langer meegaat en het geluid wordt geïsoleerd. Het beste kan je deze planken zagen door eerst voorzichtig door de toplaag te gaan en pas dan de hele plank door te zagen. Dat voorkomt splinters. Thomas moet deze planken aan elkaar lijmen, in tegenstelling tot een laminaatvloer: die klik je in elkaar. 

Sterrenkamer

Helemaal passend bij het sterretjesbehang zijn de sterren die Thomas op de grond schildert. Dat doet hij met sjabloonstickers die hij inkleurt en later weer weghaalt. Door een beetje over de sterren heen te schuiven als de verf nog nat is (of door er met je oude verfschoenen voorzichtig overheen te lopen), zien ze er extra stoer uit. 

De basis voor de babykamer is gelegd, maar Thomas is nog lang niet klaar. Volgende week gaat hij verder. Hou de site dus in de gaten!

ID: 865

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven