Huis
Tuin
Video
Slaapkamer

Vintage babykamer (deel 2)

Vintage, stoer en met poederkleurtjes. Het is de babykamer-inrichting uit de dromen van Delroy en Dominique. Maar met niet al teveel klustalent en een kleine die binnenkort ter wereld komt, is er haast. Werk aan de winkel voor Thomas: project babykamer gaat van start! Zie hier deel 2 van deze maak-over.

Thomas maakte vorige week al een begin aan de babykamer. Hij maakte de muren piekfijn in orde door ze deels te verven met een zachte champagnekleur en deels te behangen met een sterretjesbehang. Verder legde hij een mooie eikenhouten vloer, en om deze net iets specialer te maken, verfde hij met een mal sterretjes op de vloer. De basis is dus geregeld; deze week maakt Thomas de kamer af. 

Oud wordt nieuw

Een wens die Dominique had, was om de commode waar ze zelf als baby'tje op heeft gelegen nieuw leven in te blazen. Ze zou dit meubel graag weer gebruiken voor hun eigen dochter. Daarom geeft Thomas de commode een nieuw jasje. Omdat Dominique van poederkleuren houdt verft Thomas 'm in een poederige, roze kleur, nadat hij de boel eerst heeft geschuurd en schoon heeft gemaakt. Om het meubel er wat meer vintage uit te laten zien, begint Thomas met een metallic-laag. Hij hoeft het hout overigens niet te gronden, want met deze verf hoeft dat niet. Over de metalliclaag heen komt de roze (krijt)verf. Vervolgens gebruikt Thomas zijn schuurmachine. Dat lijkt zonde, maar is het niet: de metallicverf komt nu weer een beetje naar boven en dat geeft een tof effect. Ook zie je de houtnerven weer terugkomen. Stoer!

Stoere achterwand

In zo'n commode kan je al aardig wat kwijt, maar het is prettig als bepaalde spullen binnen handbereik liggen - en wel zo dat je er niet eens voor hoeft te bukken. Daarom maakt Thomas een achterwandje voor de commode, met een plank eraan vast. Daar kan je dan extra spullen op kwijt. Het achterwandje bestaat uit een houten plaat met plankje. De houten plaat 'belegt' Thomas met grijze tegeltjes. Wil je ook zo'n wandje maken? Hier zie je hoe het moet. 

Vredig wiegen

Maar dat is niet het enige wat Thomas in elkaar knutselt: hij maakt ook een schommelstoel. Zo'n ouderwetse, maar dan een moderne variant. Hij gebruikt hiervoor vurenhouten latjes, een afkortzaag en wat schroeven. We hebben hier de werkbeschrijving voor je!

Weggewerkt staat netjes

In de babykamer staat een radiator die er niet per sé mooi uit ziet. Radiatoren zijn sowieso niet de pronkstukken van je huis, over het algemeen. Gelukkig is daar een handige oplossing voor, en die gebruikt Thomas hier ook. Hij plaatst er gewoon een radiatorombouw omheen. Dat is een moderne bekleding, verkrijgbaar in verschillende kleuren, die je oude verwarming netjes wegwerkt. 

Puntjes op de i

Zo, het klusgedeelte zit erop. De kamer mist alleen nog wat aankleding, dus Thomas plaatst nog een handige kast, hij hangt de gordijnen op en zet hier en daar wat gezelligs neer. En natuurlijk zorgt hij voor een prachtig ledikantje - ook weer in die moderne vintage stijl waar Delroy en Dominique dol op zijn. En zie hier... het eindresultaat! 

.

ID: 875

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven