Huis
Tuin
Video

4 redenen om je klamboe het hele jaar door te laten hangen

We snappen heel goed dat je je klamboe weer opbergt wanneer de muggen zijn vertrokken, maar wist je dat je je klamboe prima het hele jaar door kunt laten hangen omdat het nog veel meer voordelen heeft?

Muggenseizoen voorbij? Klamboe mag blijven!
Eerder kon je hier natuurlijk al lezen welke planten je het best op je nachtkastje kunt zetten om muggen te verjagen. Maar we hebben ook nog de good old klamboe. Is het muggenseizoen voorbij? Laat 'm toch maar even hangen. Want wat ons betreft kan de klamboe het hele jaar door blijven hangen om de volgende redenen:

1. Tegen verdwaalde muggen
Het Nederlandse klimaat is moeilijk te voorspellen. Denk je dat het muggenseizoen voorbij is, komen er opeens weer een aantal warme dagen na die flinke regenbui. En dat kan maar een ding betekenen: de muggenlarven die in regenplasjes worden gelegd komen allemaal in één keer uit. Aargh! Daarnaast kom je ook regelmatig nog weleens een verdwaalde mug tegen die gek genoeg de herfst toch nog heeft overleefd. Dus: dicht die klamboe!

Foto: mosquitonetcollection

2. Staat mooi
Misschien wel de belangrijkste reden: we vinden een klamboe eigenlijk heel mooi en sierlijk staan. Niet alleen omdat het een soort hemelbed-gevoel geeft, maar ook heeft het iets tropisch. Zet een paar mooie grote planten in je slaapkamer, en dat gevoel wordt alleen maar versterkt!

3. Beschermt je tegen spinnen en andere kriebelbeestjes
Je kent vast wel het fabeltje van ‘in je hele leven eet je zes spinnen in je slaap’. Nou hebben we daar onze bedenkingen bij, maar wat we wel zeker weten is dat wij sowieso geen spinnen in bed willen hebben, of ze nou in je mond kruipen of niet! Een klamboe geeft daarom een heerlijk veilig gevoel tijdens het slapen, omdat het de meeste spinnen en andere kriebelbeestjes tegenhoudt.

Foto: Architectual Digest

4. Superknus
Kamperen in je eigen slaapkamer! Dat gevoel krijgen wij wanneer we onder de klamboe slapen omdat je het idee hebt dat je in een tent ligt. Maar dan dus super comfortabel en bovenal heel knus. Je maakt het overigens extra gezellig wanneer je lampionnetjes of string lights in of om je klamboe hangt.

Headerfoto: Mark Chaves - Unsplash
Tekst: Marjolein Sintenie

ID: 2898

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven