Huis
Tuin
Video

5 tips voor een georganiseerde kledingkast

Even snel een shirtje uit je kledingkast pakken resulteert vaak in massaal omvallende kledingstapels. Niet echt ideaal, maar gelukkig zijn er genoeg manieren om je kledingkast iets beter te organiseren dan dit. Wij geven vijf tips!

1. Alles uit de kast

Haal alles uit de kast om je kast zo goed mogelijk op te ruimen. Niet alleen figuurlijk, maar haal ook letterlijk alles uit de kast. Leg al je kleding op je bed neer om een beter overzicht te krijgen.

2. Weggooien

En dan is het moment aangebroken dat je waarschijnlijk vaak vermijdt: kleding wegdoen. Als je slecht bent in opruimen, kun je een stukje washi tape op je kledingstukken doen. Zit er na een jaar nog steeds washi tape op je kledingstuk, dan weet je dat je dit kunt weggooien. Deze truc werkt ook perfect bij je potten en pannen. Kijk eerst wel even of je nog iemand anders blij kan maken met je kleding voordat je alles wegdoet.

3. Sorteren op categorie

Als je de stukken die je niet meer gebruikt hebt weggedaan, is het tijd om je kledingstukken logisch te selecteren. Een makkelijke manier is sorteren op categorie. Alle korte broeken bij elkaar, alle langen broeken bij elkaar en alle shirtjes met korte mouwen op dezelfde plek. Zo kun je alles makkelijk terugvinden.

4. Niet teveel hoge stapels

Heb je heel veel shirtjes met korte mouwen? Leg dan niet al je shirts op een hoge stapel. Hiermee creëer je eigenlijk hetzelfde effect als bij Jenga: vroeg of laat valt het om. Het is beter om lagere stapels naast elkaar te leggen. Hierbij kun je eventueel ook nog sorteren op kleur.

5. Overige kleding in bakken

Sokken lijken vaak verstoppertje te spelen in je kledingkast. Je vindt er één naast je shirts met korte mouwen en de ander vind je drie weken later onder je stapel met truien. Dit kun je makkelijk oplossen door ze gewoon in een apart bakje te doen. Zo creëer je rust, én dit scheelt je ’s morgens zoekwerk. Kun je lekker wat langer in je bed blijven liggen…

Kleine kledingkast

Heb je een kleine kledingkast? Geen probleem! Wij geven je vier oplossingen voor het opbergen van je kleding met een te kleine kledingkast.

Fotocredits
Headerfoto: Priscilladupreez -Unsplash

Tekst
Julia Dilissen

ID: 3972

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven