Huis
Tuin
Video

5 voorwaarden waar je slaapkamer aan moet voldoen om goed te slapen

In je slaapkamer wil je natuurlijk gewoon heerlijk kunnen slapen. Heb je een slechte nachtrust gehad, dan merk je dit de dag daarna vaak wel. Maar geen paniek! Wij geven je 5 voorwaarden waaraan je slaapkamer moet voldoen om heerlijk te kunnen slapen.

1. Verduisterende gordijnen

Slapen in een super lichte kamer is niet ideaal. Je wordt hierdoor minder snel moe, waardoor je waarschijnlijk een slechtere nachtrust hebt. Gebruik daarom gordijnen die goed verduisteren. Hierdoor word je gewekt door je wekker in plaats van de ochtendzon (die er in de zomer nogal vroeg bij komt kijken). 

2. De juiste temperatuur

Je wil in je slaapkamer niet zwetend of rillend wakker worden. Het is daarom belangrijk om de juiste temperatuur te kiezen: niet te warm en niet te koud. Een temperatuur rond de 17°C is perfect.

3. Gezonde lucht

Doe jij altijd je ramen dicht voordat je gaat slapen? En draai je dan je verwarming helemaal open? Niet doen. Een slecht geventileerde kamer houdt je uit je slaap. Zet daarom je slaapkamerraam open. Bang voor inbrekers? Dan is een kwalitatief verluchtingssysteem in huis ook een goede optie.

4. Rustgevende kleuren

De kleur van je kamer heeft invloed op je slaap. Als je in bed ligt, wil je niet over alles nadenken. Vermijd daarom energieke kleuren zoals rood. Kies in plaats daarvan voor kleuren zoals blauw, geel of oranje.

5. Vermijd irritante geluiden

Als je wil slapen, hoor je liever geen tikkende klok of waaiende lamellen. Let er tijdens het inrichten van je slaapkamer dan ook op dat het praktisch in orde is. Geen irritante geluiden dus. Ben je extreem gevoelig voor geluiden? Kies dan voor oordopjes tijdens het slapen.  

 

Fotocredits
Headerfoto: GettyImages
Foto 1:  Nathan Dumlao - Unsplash
Foto 2: John Tower - Unsplash

Tekst
Julia Dilissen

ID: 3264

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven