Huis
Tuin
Video

7 tips voor een frisse slaapkamer in minder dan 10 minuten

Niets zo heerlijk om in bed te stappen en meteen heerlijk weg te zakken. Maar… hoe laat je het vervolgens de volgende dag achter in alle haast? We geven je 7 tips om je slaapkamer in nog geen 10 minuten weer lekker fris te laten ogen.

1. Ruim die kledingstoel op!
Of beter nog: weg met die kledingstoel! Want zodra je een mooie stoel in je slaapkamer zet, is die in no time bedolven onder de kleren die je daar eind van de dag op legt. We geven je hier trouwens drie alternatieven voor de kledingstoel.

Foto: Westelm

 

2. Witte lakens
Lichte kleuren zorgen voor een fris gevoel in de slaapkamer. Daarom hebben wij ook het liefst witte lakens op ons bed. Overigens ook vanwege deze andere drie redenen

 

3. Bloemen en planten
Bloemen en planten zijn niet alleen heel goed voor je gezondheid én je nachtrust (deze zes planten zorgen er namelijk voor dat je beter slaapt), het oogt ook nog eens heel fris. 

 

Zet een prachtige bos geurende bloemen in een mooie vaas of zet een mooie plant op je nachtkastje of in dat verloren hoekje. Let er overigens wel op hoe licht je slaapkamer is en hoeveel licht de plant nodig heeft. Heb je een donkere slaapkamer? Dan kun je het best voor een van deze 4 planten kiezen.

Foto: Stadshem

 

4. Onderhoud je bed: luchten en opmaken
Oke, dit is een beetje tegenstrijdig aangezien we hier vertelden dat je na het opstaan beter niet meteen je bed kunt opmaken. Maar toch raden we je aan je bed in ieder geval wel een beetje netjes achter te laten ‘s morgens. Het beste is om je dekbed eerst nog even te laten luchten voordat je het netjes opmaakt, maar heb je daar geen tijd voor kun je het dekbed ook openklappen (richting het voeteneind) zodat het wel kan luchten maar ook nog een beetje opgeruimd oogt.

 

5. Zorg voor een aangename geur
Je brengt een behoorlijk groot deel van de dag door in de slaapkamer, dus het is wel zo prettig als het daar ook aangenaam ruikt. Dit kun je oplossen met de eerder genoemde bloemen, maar ook met geurstokjes of een huiskamerspray. Of in dit geval slaapkamerspray.

Foto: Mike Marquez - Unsplash

 

6. Geen huisdieren in de slaapkamer
Kijk, zie je die foto hierboven? Zo moet het dus niet. Want hoe knus het ook mag zijn om ‘s morgens lekker je kat of hond erbij te roepen, echt schoon is het niet. Er blijven allerlei haren en bacteriën in bed achter wat nou niet echt een fris gevoel geeft. Daarnaast laat het vaak ook geen aangenamer geur achter, en dat willen we wel zoals je bij punt vijf hebt gelezen.  Knuffelen doen jullie maar in de woonkamer, want zo blijft je slaapkamer tenminste lekker fris!

 

7. Nachtkastje: opgeruimd staat netjes! 
Een nachtkastje is ideaal voor je nachtlampje en je wekker, maar ook om bepaalde dingen binnen handbereik te houden (zoals je bril, je boek of je favoriete crème). Maar verder: houd het clean. Haal alle overbodige items verder van je nachtkastje, want dat oogt alleen maar rommelig!

 

Headerfoto: Anthropologie
Tekst: Marjolein Sintenie

ID: 2876

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven