Huis
Tuin
Video

Met deze 7 tips is je slaapkamer in no time weer fris

Het heerlijkste moment van de dag is wel het moment dat je eindelijk je bed in kan duiken. Het is dan wel zo fijn als het daar wel een beetje fris is. Met deze 7 tips laat je jouw slaapkamer in nog geen 10 minuten weer fris ogen.

1. Weg met de kledingstoel

Het is lekker makkelijk om je kleding aan het eind van de dag op die handige stoel in de hoek te gooien. We doen het allemaal, maar echt netjes ziet het er niet uit. Vouw ze in plaats daarvan weer netjes op, of hang ze op aan een kledingrek. Zo kreukt kleding ook een stuk minder, mooi meegenomen!

lichte slaapkamer met witte lakens

2. Kies voor witte lakens

Lichte kleuren geeft een kamer een frisse kleur. Kies daarom ook voor witte lakens! Dit geeft je slaapkamer een frisse look, maar dat is niet de enige reden om voor witte lakens te kiezen. Wij hebben nog drie andere redenen om jou te overtuigen.

3. Bloemen en planten

Wij zijn gek op bloemen en planten in het interieur. Met hun kleur geven ze de kamer een frisse pop of color. Ben je benieuwd welke planten je het best in je slaapkamer kan zetten? Deze vijf planten hebben een ontspannende werking!

lichte slaapkamer met rommelig bed

4. Zorg voor een net bed

Zorg dat je je bed elke ochtend net achterlaat. Je hoeft hem niet helemaal netjes op te maken, dit is namelijk helemaal niet zo goed. Laat je bed eerst luchten en leg je dekbed daarna netjes neer, sla hem bijvoorbeeld netjes open.

5. Laat je kamer netjes ruiken

Als je in een fris bed ligt, dan is het wel zo fijn dat de kamer ook lekker ruikt. Dit kan je doen door de eerder genoemde bloemen, of haal wat geurstokjes of een huisspray in huis. Wij zijn persoonlijk erg fan van de geurstokjes, en dit is hoe je ze het langst blijft ruiken.

huisdier op een bed

6. Geen huisdieren in de kamer

Knuffelen met je hond of kat is hartstikke fijn, maar doe dit in de woonkamer. Huisdieren in de slaapkamer zijn niet erg schoon namelijk. Ze laten vaak haren en bacteriën achter en de geur die erbij komt, dat is niet echt fris in bed. Knuffel ze daarom maar extra in de woonkamer, zo blijft je slaapkamer fris.

7. Houd het opgeruimd

Mega handig, zo’n nachtkastje. Maar het wordt al snel een opbergplek voor allerlei spulletjes. Dit oogt als snel rommelig. Houd je nachtkastje daarom netjes met alleen de spullen die je nodig hebt in bed.

 

Vergeet ook niet om je lakens te vervangen. Op deze manier doe je het binnen 1 minuut!

Fotocredits
Header: Anthropologie
Foto 1: Westelm
Foto 2: Stadshem
Foto 3: Mike Marquez - Unsplash

Tekst
Käthe van der Werf

ID: 3658

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven