Huis
Tuin
Video

Badderen in de slaapkamer (deel 1)

Slaapkamer
Arie en Dienie willen ultiem kunnen relaxen in hun slaapkamer. En Dienies állergrootste wens is een bad. Die past niet in de badkamer, dus gaat Thomas in de slaapkamer ingenieus bezig. Zie hier deel 1 van deze maak-over!

Dienie en Arie wonen in Vuren. Ze hebben een leuk maar druk leven; beide hebben een eigen bedrijf, het koppel heeft twee puberende zoons en Dienie coacht ook nog mee bij het basketbalteam, als moeder op de bank. Hartstikke leuk, maar Dienie en Arie zouden graag een plek in huis willen waar ze zich lekker terug kunnen trekken.

Alles moet anders

De slaapkamer, die zich op zolder bevindt, is de perfecte plek voor de gewenste relaxruimte. Maar die is nu nog verre van sfeervol. En dan is er ook nog Dienies hartenwens: een bad. Thomas wil daarom een heerlijke plek maken van de slaapkamer, met bed én bad. Alles moet anders! 

Het plan

Om te beginnen is de oude vloer eruit gehaald en is er een wandje gezet voor het washok en het trapgat, zodat dat alvast uit het zicht is. Tegen de muren en het plafond zijn gipsplaatjes geplaatst. Het plan is om een lekker groot bed te plaatsen, en om een roomdivider te maken die daar achter kan staan. Dat zal de ruimte scheiden, en achterin de kamer komt dan het bad. Ook zal er opbergruimte worden gecreëerd door stoere 'schuurdeuren' voor de al bestaande knieschotten te plaatsen. 

Waterbestendige vloer

Als eerst legt Thomas de vloer, die goed bestand is tegen water. Dat is wel zo handig met een bad in de kamer, mocht je knoeien tijdens het badderen of het uitstappen. Het is een kunststof klikvloer en door de houtnerf lijkt 'ie nét echt. De vloer is heel makkelijk te leggen; planken snij je zo door met een mesje en je klikt ze eenvoudig in elkaar vast. 

Badhoek in de steigers 

Op de plek waar het bad komt te staan, maakt Thomas een voorzetwandje. Langs de muur lopen nu namelijk leidingen, waardoor het bad niet strak tegen de muur kan staan. En dat ziet er minder mooi uit. Het voorzetwandje maakt Thomas door een frame van raggels te maken over de gehele hoogte van de muur. Tegen deze raggeltjes aan bevestigt Thomas gipsplaten. Als dat allemaal staat, bevestigt Thomas op een deel van de muur kunststof tegels. Zo creëert hij het idee van een badkamerwand, zonder echt de hele muur ermee te bedekken. De kunststof tegels zijn daarnaast makkelijker om aan te brengen dan échte tegels. 

Waterleiding aansluiten

Voordat Thomas het bad kan aansluiten, moet het leidingwerk in orde zijn. Op de huidige waterleiding sluit Thomas het warme water aan, en ook het koude water en een afvoer. Hij gebruikt daarvoor een flexibele waterleiding, die hij makkelijk overal tussendoor kan leiden. Hier lees je hoe dat nou eigenlijk gaat; een waterleiding aansluiten. 

Zo, voor deze week zit het er op. Volgende week zie je hoe Thomas deze slaap slash badkamer afmaakt en Dienie en Arie hartstikke blij maakt. Tot dan! 

ID: 885

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven