Huis
Tuin
Video

Badderen in de slaapkamer (deel 2)

Slaapkamer
Arie en Dienie willen ultiem kunnen relaxen in hun slaapkamer. En Dienies állergrootste wens is een bad. Die past niet in de badkamer, dus gaat Thomas in de slaapkamer ingenieus bezig. Zie hier deel 2 van deze maak-over!

Vorige week is Thomas al aardig opgeschoten in de slaapkamer, die nog ver verwijderd was van een relax-oord. Een paar van de dingen die Thomas deed: hij legde een vloer die goed tegen water kan, hij legde waterleidingen en maakte een wandje van kunststoftegels. 

En doorrr

Maar deze basis zorgt nog niet per se voor de rustgevende sfeer waar Dienie en Arie zo naar hunkeren. Thomas plaatst daarom een ligbad: Dienies langgekoesterde wens! Het is een semi-vrijstaand bad, wat het idee geeft van een luxe hotelkamer. Het bad is wat hoekig van vorm en is 175 cm lang. Hier lees je meer over dit bad en hier lees je hoe Thomas de badkraan aansluit. 

Opgeruimd staat netjes

Opbergruimte hadden Dienie en Arie al wel op hun slaapkamer: onder de schuine wand zaten een aantal knieschotten met deurtjes ervoor. Die deurtjes zagen er alleen niet zo mooi uit. Dus bouwt Thomas daar iets nieuws in! Hij maakt een paar draaideuren met sjieke leren greepjes. Voor de deurtjes gebruikt hij 18 mm dik MDF wat al een grondlaagje verf heeft gehad. Met een freesje van 35 mm breed maakt Thomas een uitsparing voor de potscharnieren. Aan de andere kant van de deuren, de voorkant, maakt hij omlijstingen die hij er met houtlijm op plakt. 

Op douglashouten balkjes doet Thomas een paar flinke dotten lijm. Van dit hout maakt hij het kader, dus het 'frame' waaraan hij later de kastdeurtjes vastmaakt. Voor het middenstuk gebruikt Thomas weer het gegronde MDF, waarvan hij een soort stevige paal heeft gemaakt. Nu kan hij de deurtjes met de potscharnieren aan het frame vastschroeven. Met deze scharnieren zijn de kastjes makkelijk te stellen. Tot slot krijgen de deuren de grijze kleur RAL 7044 en worden ze voorzien van stoere leren greepjes. 

Kamer in twee delen

Om de kamer te verdelen in een slaap- en badgedeelte, maakt Thomas een piekfijne roomdivider. Deze komt om het bed heen te staan en heeft nisjes en nachtlampjes voor bij de hoofdeinden. Hij gebruikt hiervoor MDF-platen die hij in verstek zaagt. Door deze onderdelen als het ware om te vouwen creëert hij het idee van een massief blok, terwijl het meubel eigenlijk hol is. Als alles aan elkaar is gelijmd verft Thomas de roomdivider in een lekker kleurtje; de blauwgroene mengkleur RAL 6004. 

Het eindresultaat...

De puntjes op de i zijn niet geheel onbelangrijk: Thomas sjouwt een prinsheerlijk bed naar boven en Evelyn zorgt met haar stylingspullen voor een gezellige, warme sfeer. En dat levert dan dit prachtplaatje op: 

.

.

ID: 896

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Je bent succesvol ingeschreven voor de nieuwsbrief.
Inschrijven