Huis
Tuin
Video

Bah! Zo vies is het knuffelbeest van je kind dus! (En zo maak je 'm schoon!)

Kleine (en grote!) kinderen slapen vaak met een knuffelbeest. Soms zijn dit er zelfs meer dan één! Als je kind hem overal mee naartoe sleept en er ‘s nachts ook nog eens mee slaapt, dan kan het nogal een vies ding worden….

Waarschijnlijk geef je de favoriete knuffel van je kind niet regelmatig een bad, maar dit zou eigenlijk wel moeten…

Vieze knuffelbeesten

Een Instagramgebruiker besloot haar het knuffelbeest van haar kind even te wassen in een emmertje sop. Hier kwam ze achter alle viezigheid in het beestje. Het hele water kreeg een vieze, bruine kleur. Ze had dit dus veel eerder moeten doen!

Goed voor je gezondheid

In de knuffels van je kind kan huisstofmijt verstopt zitten. Dit is niet fijn als je kind last heeft van astma of allergieën. Ook kunnen de bacteriën in een knuffel zorgen voor langdurige verkoudheid. In Noorwegen is er zelfs een campagne geweest om ouders te waarschuwen voor de risico’s van slapen met een knuffel.

Knuffel in bad

Knuffels moeten dus vaker schoongemaakt worden dan je denkt. Sowieso verdient hij een wasbeurt als je kind ziek is geweest of hoofdluis heeft. Als je zoon of dochter de knuffel vaak met zich meeneemt naar buiten, is het slim om hem ook wekelijks te wassen.

Je kunt de knuffel het beste wassen in een wasnetje in de wasmachine op een fijne stand, niet te heet. Haal de knuffel vervolgens uit de wasmachine en rek hem even uit tot zijn originele vorm. Laat hem vervolgens aan de lucht drogen.

Tip: kan je kind echt geen moment zonder de knuffel? Koop dan twee dezelfde knuffels die je afwisselend kunt wassen. Zo heeft hij of zij er altijd eentje bij zich! 

Julia van Rijn
ID: 8237

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven