Huis
Tuin
Video

Deze simpele regel zorgt áltijd voor een gebalanceerde inrichting

Een kamer een nieuwe look geven kan een behoorlijke uitdaging zijn. Eigenlijk is het heel gemakkelijk om je slaapkamer een gebalanceerde inrichting te geven: je hoeft alleen maar één simpele regel te volgen.

60-30-10

Dat zegt je waarschijnlijk helemaal niets, de 60-30-10 regel. Geen zorgen, ons eerst ook niet. Maar: tegenwoordig passen we ‘m met liefde toe. Deze regel zorgt er namelijk voor dat een kamer meer gebalanceerd aanvoelt en dat alles mooi bij elkaar past. Vooral in de slaapkamer geniet je extra van deze rust.

Percentages

Wat houdt het in? De getallen staan voor drie percentages:

  • 60 procent dominante kleur: Deze kleur vind je het meest terug in de ruimte: de muren, het plafond en het grootste meubel in de kamer hebben deze kleur.
  • 30 procent secundaire kleur: met deze tint creëer je contrasten in de ruimte. Kies ervoor om het meeste meubilair, gordijnen, tapijten en wellicht een accentmuur deze kleur te geven.
  • 10 procent finishing touch-kleur: deze kleur doet precies wat ‘ie zegt. Hij maakt de kamer af! Deze kleur gebruik je voor kussens, lampen, kaarsen, beddengoed en andere decoratie.

Heilig

Natuurlijk hoef je deze regel niet heilig te volgen: de precieze indeling doe je het best op gevoel. Wel is het een hele goede richtlijn om rust en balans te creëren in het interieur.  

Bekijk ook:

Fotocredits:
Headerfoto: The Socialite Family
Artikelfoto: Ridgeway_living - Instagram

Bron: Margriet

Christa Koeyvoets
ID: 8170

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven