Huis
Tuin
Video

Waarom je je bed niet tegenover de deur moet zetten volgens Feng shui

Slaap je al een tijdje slecht? Dan zou dat best eens aan de inrichting van je slaapkamer kunnen liggen. Volgens de Chinese filosofie Feng Shui kun je je bed namelijk maar beter niet tegenover de deur zetten en dit is waarom.

Feng Shui is een oude Chinese filosofie van meer dan 3000 jaar oud, waarin je leefomgeving je gevoel en geluk kan beïnvloeden. Ook wordt er gekeken naar welke objecten in huis je energielevel bepalen. De plaats van meubels kan namelijk invloed hebben op de energie in het huis.

Doorgang

Bryce Kennedy is een expert op het gebied van feng shui en hij verklapte op welke plek je je bed in de slaapkamer beter niet kunt zetten. Volgens hem moet je koste wat kost proberen te vermijden dat je bed op één lijn ligt met de doorgang. Met andere woorden: je bed mag nooit tegenover je slaapkamerdeur staan en je voeten mogen tijdens het slapen dus niet naar de deur wijzen.

Energie

Waarom? Wanneer je voeten in lijn zijn met de deur, betekent dit dat je meer energie krijgt ’s nachts, terwijl je in bed ligt om juist tot rust te komen. Hierdoor kan dus je nachtrust verstoord worden. Na een nacht slecht slapen kan de volgende dag je persoonlijke energie erg laag zijn, wat je productiviteit voor de rest van de dag vermindert.

Goede nachtrust

Dus mocht je ’s nachts niet zo goed kunnen slapen en staat je bed recht tegenover de deur, dan is het wellicht het proberen waard eens een andere inrichting te kiezen om het verschil zelf te ondervinden. En anders heb je misschien nog iets aan deze zeven Feng Shui-stappen die er ook voor zorgen dat je een goede nachtrust hebt.

Fotocredits
Headerfoto: Rani Ramli – Pixabay    

Tekst
Demi Schoenmakers  

Bron: PureWow

ID: 4348

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven