Huis
Tuin
Video

Dit zijn de 7 meest voorkomende dromen en dít is de betekenis

Merk je dat je steeds vaker hetzelfde droomt? Je bent niet de enige! Deze zeven dromen komen veel voor. Maar wat zouden ze betekenen? We zochten het voor je uit:

1. Vallen

We hebben het allemaal wel eens gehad, je bent lekker aan het slapen en dan het je plotseling het gevoel dat je valt en schrik je wakker. Dit komt doordat je gestoord wordt in je slaap, of wanneer je overgaat naar een andere slaapfase.

Zijn deze twee opties niet het geval? Dan heeft je droom een negatieve betekenis. Het kan twee dingen betekenen, maar beide dingen geven wel aan dat er iets moet veranderen in je leven. Nummer 1 is dat je het idee hebt dat je de controle verliest, dit kan zijn over je emoties, over een situatie, over je carrière, eigenlijk over alles. Nummer 2 is dat je je vasthoudt aan iets wat je eigenlijk los moet laten. Ook dit kan van alles betekenen: een persoon, een baan, een idee, noem maar op! Maar één ding is duidelijk, droom je veel over vallen? Dan heeft er iets in je leven verandering nodig.

2. Vliegen

Het tegenovergestelde van vallen: vliegen dus! Deze dromen zijn dan ook niet negatief, maar positief van aard. Dit betekent dat je je vrij voelt, dat alles goed gaat en dat je niet veel hebt om je druk over te maken. Dat is ook wel eens leuk om te horen, toch?!

3. Je wordt achtervolgd

Als je deze droom vaak hebt, dan wordt het tijd om eens een goede planning te maken en je er ook aan te houden. De droom kan namelijk betekenen dat je te veel uitstelt en daardoor stress ervaart.

4. Seksuele dromen

Dit kan vanalles zijn, seks met je partner, vreemdgaan, of andere dromen op seksueel gebied. Deze dromen zijn heel makkelijk te verklaren. Meestal laten deze dromen je gewoon zien waar je naar verlangt. Het onderbewustzijn wil soms heel andere dingen dan we denken dat we willen. Dit uit zich soms in dromen.

5. Je bent naakt

Dit staat voor kwetsbaarheid. Dit komt veel voor na een grote verandering, zoals een verhuizing, een nieuwe baan, een nieuw kind. Er verandert wat belangrijks in je leven en daar voel je je kwetsbaar door. Maar wees gerust, je went vanzelf aan de nieuwe situatie en je zal voortaan weer netjes aangekleed zijn!

6. Je komt te laat

En meestal is dat ook nog eens op een belangrijke afspraak. Dit komt waarschijnlijk omdat je véél te druk bent. Dus doe eens rustig aan en neem niet alle taken op je. Het is goed om even rust te nemen!

7. Je bent vrienden met een celebrity

Wow! Als dat nou eens echt zo was, wat een topdroom! Dit betekent dat je je herkent in die celebrity. Je wilt graag net zo zijn als zij zijn, of je ziet veel overeenkomsten tussen jullie twee.

Voor de dromers

Ben jij een echte dromer? Dan kan een dromenvanger echt niet ontbreken in je slaapkamer, en het leuke is dat ‘ie bijna niets hoeft te kosten! Hoe? Met deze superleuke DIY!

Fotocredits
Headerfoto: Annie Spratt - Unsplash

Tekst
Käthe van der Werf

ID: 4022

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven