Huis
Tuin
Video

Bokskamer (deel 1)

Slaapkamer
Giuseppe is 15 jaar en fanatiek bokser. Hij wil dolgraag een eigen slaapkamer, waarin hij lekker kan trainen, chillen en huiswerk maken. Op dit moment slaapt hij nog bij z'n ma op de kamer, dus dat moet anders. Een tof project voor Thomas.

Hoe het er nu uitziet

Want de 15-jarige bokser kan nu nog helemaal niks met de plek die zijn kamer moet worden. De ruimte wordt nu gebruikt voor de was en als rommelzolder. Niks gezelligs aan dus:

Het ontwerp

Dus alles wordt anders! Deze tienerkamer krijgt uiteraard een heerlijk bed, en aan de andere kant een bank waar megagoed op gechilld kan worden. Daarnaast kan een werkplek niet ontbreken. En, niet geheel onbelangrijk: Giuseppe moet kunnen trainen! Daarom komt er een flinke bokszak in het midden van de kamer. En alles natuurlijk in een stoere, sportieve stijl. 

De klussen

Nieuw dakraam
Het eerste dat Thomas doet, is het dakraam vervangen. Het hout was namelijk behoorlijk rot. Voordat Thomas het nieuwe raam plaatst, moet hij een extra stuk uit het dak zagen, want het nieuwe raam is wat breder. Vervolgens kan het raam geplaatst worden. Om de boel waterdicht te krijgen bevestigt Thomas een gootstuk, waarboven de dakpannen komen. Door de dakpannen boven elkaar te plaatsen stroomt het water er overheen, in plaats van er onderdoor. Als je trouwens zo'n dakraam koopt, krijg je er allerlei onderdelen bij die zijn genummerd. Zo weet je precies wat je waar moet plaatsen. 

Stoere wand
Thomas bekleedt de hele achterwand met steenschotten, die hij vastboort tegen de muur. Deze rauwe schotten geven een stoere en sportieve uitstraling. Om in de hoeken precies de goede hoek te krijgen gebruikt Thomas malletjes van karton. Sommige randen van de steenschotten hebben een stuk metaal, dus om daar doorheen te komen gebruikt Thomas een slijptol.

Als alle schotten vast zitten, 'stoft' Thomas ze nog even af met een borsteltje. Ook geeft hij ze een laag hardwaxolie, zodat ze geen stof blijven afgeven in de slaapkamer. 

Stevige boksmuur
De andere wand heeft ook z'n beste tijd wel gehad, dus daar tegenaan plaatst Thomas 18 mm dik multiplex. De wand wordt hier een stuk steviger en geluidsdichter van, wat wel zo handig is voor de boksbal die ervoor komt te hangen. Aan de rand van de planken maakt Thomas een V-groef, zodat ze mooier op elkaar aansluiten. De naden werkt hij vervolgens af met een overschilderbare acrylaatkit. Nog effe schuren en wit latexen, en klaar is deze wand.

Betonvloer
In deze kamer kunnen we natuurlijk niet aankomen met een flauw vloertje. Nee, dit wordt een heuse betonlook-vloer. Lekker stoer! Thomas gebruikt hiervoor egaline, dat hij met wat water in een emmer gooit en goed mixt. Daarna kan hij het over de vloer gaan gieten. Als je dit doet moet je trouwens wel eerst alle kieren hebben gesloten, anders loopt de egaline je hele huis door. Met een prikroller kan je uiteindelijk nog eens door de egaline heen gaan, om alle lucht eruit te halen. 

De handige schoenzolen die Thomas draagt hebben een aantal scherpe puntjes aan de onderkant. Die zorgen ervoor dat je geen complete voetstappen achterlaat als je door het mengsel heen loopt. Doordat de druk wordt verdeeld en de puntjes heel dun zijn zie je zelfs helemaal niks. 

Dat was 'm voor deze week! Volgende week maakt Thomas de bokskamer af en zie je het eindresultaat.

ID: 1117

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven