Huis
Tuin
Video

Bokskamer (deel 2)

Slaapkamer
Giuseppe is 15 jaar en fanatiek bokser. Hij wil dolgraag een eigen slaapkamer, waarin hij lekker kan trainen, chillen en huiswerk maken. Op dit moment slaapt hij nog bij z'n ma op de kamer, dus dat moet anders. Een tof project voor Thomas. In dit artikel lees je wat er allemaal gedaan is bij deze metamorfose!

Vorige week maakte Thomas al een begin aan deze stoere jongenskamer. Hij zorgde voor een nieuw dakraam, hij bekleedde een wand met toffe steenschotten en maakte een vloer met een betonlook. Ook heeft het plafond een nieuwe lik verf gekregen. Hier is Thomas de vorige keer gestopt:

De klussen

Lekker groot bed
Niet geheel onbelangrijk in een slaapkamer is een bed. Thomas maakt er eentje van eikenhouten meubelpanelen. Het bed wordt een soort podium van muur tot muur, met een matras erop. Als alles af is behandelt Thomas de planken nog met een greywash. Er komen drie lades in het bed. Het maken van die lades is eigenlijk heel makkelijk: zaag de planken in verstek, maak een inkeping dus. Je hebt een bodem en 4 zijkanten. Plak de achterkanten stevig vast met tape, smeer er wat houtlijm tussen en 'vouw' de planken dan om. Even laten drogen en je hebt een paar netjes afgewerkte lades. Om de lades bij dit bed te laten passen schroeft Thomas nog eikenhouten panelen vast aan de voorkant.

Multifunctioneel

Aan de andere kant van de kamer maakt Thomas een bank slash logeerbed slash bureau. Hij gebruikt dezelfde materiaal als het grote bed. 

Sportieve lijnen

Straks komt er een heuse boksbal in de kamer, maar om de ruimte er nog meer als een sportschool uit te laten zien maakt Thomas strepen op de vloer. De strepen moeten strak en recht zijn, dus eerst plakt Thomas tape op de grond. Hij drukt de tape goed aan en legt het exact langs een laserlijntje. De uiteinden snijdt hij strak af met een scherp stanleymesje. Vervolgens stofzuigt hij de vloer supergoed; zo komt er geen vuil in de verf. Thomas rolt één laagje verf op de vloer. Daardoor gaat het in de loop van de tijd wat slijten, maar dat ziet er juist 'geleefd' uit. De tape moet je eraf trekken als de verf nog nat is, want als je dat doet als 'ie is uitgehard dan trek je misschien stukjes mee. 

Het eindresultaat
Thomas bevestigt nog een designradiator, een enorme bokszak en dan kunnen de laatste spulletjes erin. En dan ziet die suffe zolder er opeens héél anders uit: 

ID: 2187

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven