Huis
Tuin
Video
Slaapkamer

Brugklasproof tienerkamer: Eindresultaat

Fleur maakt een nieuwe stap in haar leven. Ze gaat naar de middelbare school en daar hoort een nieuwe slaapkamer bij die helemaal brugklasproof is. We maakten voor Fleur een kamer die aan al haar wensen voldoet.

De slaapkamer van Fleur was een echte meidenkamer. Nu ze naar de middelbare school gaat voldeed de ruimte niet meer aan haar wensen. Het bureau is te klein, te weinig kastruimte en het was tijd voor een groter bed. Haar speelgoed en vele roze meidenspulletjes moeten plaatsmaken voor boeken en een huiswerkplek. Dit was een uitdaging, omdat het een relatief kleine ruimte is.

Grote meubels, lichte kleur

Voor de slaapkamer is gekozen om de grote meubelen van een lichtkleurig underlayment hout te maken. Dit past perfect bij de kleuren voor een echte tienerkamer voor meiden. De pasteltintjes die Fleur graag wilde en is een goede oplossing voor om de kleine ruimte licht te houden. Het bed is op maat gemaakt en wat dit bed zo leuk maakt, is het uitschuifbare logeerbed dat er onder zit. Zo is er toch plek voor een vriendin tijdens een slaapfeestje, maar neemt de extra slaapplek geen ruimte in. Ook het bureau en kaptafel inéén is een voorbeeld van een ruimtebesparende oplossing. In het artikel over het ontwerp lees je meer over efficiënt indelen.

In de kamer zijn verder geen felle kleuren gebruikt, om zo aan Fleurs wens voor pasteltinten te voldoen. De vloer krijgt de mooie kleur door een transparant zijdeglans grijze binnenbeits. De muren zijn verder licht gehouden en het confettibehang zorgt voor een rustige print op de muren. De kamer is aangekleed met witte meubelen, zoals de stoelen en de witte ladenkast onder het bureau. De rolgordijnen zijn verduisterend en zorgen er voor dat de kamer goed donker gemaakt kan worden tijdens het slapen. De vitrages zijn iets donkerder en geven daardoor kleur aan de ruimte. Door te kiezen voor een trasparante vitrage komt er toch voldoende licht binnen. De bloemen in de glazen potten zorgen voor een gezellige sfeer in de kamer.

Hoe creëer ik dit interieur zelf? 

  • Meer inspiratie doe je op in het moodboard bij deze slaapkamer.
  • Wil je de gebruikte producten shoppen? Check dan de Shop The Look van deze week. 
  • Maak ook zo'n decoratieve  sjabloon op de vloer voor in jouw eigen huis.

Bekijk de klusvideo's

Meer weten over de  klussen die je in deze brugklasproof tienerkamer tegenkwam? Bekijk de klusvideo's en volg de stappen!

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR 
KARWEI 

MET DANK AAN 
Bosch
Citroën Nederland
TVQ B.V.

ID: 2331

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven