Huis
Tuin
Video

Met deze checklist heb je je slaapkamer in 20 minuten opgeruimd

Kijk je op tegen het opruimen van je slaapkamer? Geen zorgen, met deze checklist is het zo gebeurd! Binnen 20 minuten is alles weer netjes aan kant!

De slaapkamer is een ruimte die vaak al snel rommelig wordt, met name door rondslingerende kledingstukken. Je bent gauw geneigd het ergens neer te leggen (iedereen heeft wel een ‘kledingstoel’) en het ook te laten liggen waardoor het aardig op kan stapelen. Snappen we best, want je bent meestal alleen in je slaapkamer als je in of uit bed stapt. En dat zijn nou net de momenten dat je geen zin of tijd hebt om op te ruimen. Toch moet het er maar eens van komen. Geen zin? No worries, met deze checklist is het zo gepiept. Twintig minuten maximaal! 

Checklist: in 20 minuten je slaapkamer opruimen

Geloof je niet dat het binnen 20 minuten gaat lukken? Zet je timer maar eens en maak er een spelletje van. Een leuke uitdaging voor jezelf! 

15 minuten: items verzamelen die op de verkeerde plek liggen

Ten eerste ga je in 15 minuten tijd op zoek naar alle spullen die niet opgeruimd zijn en dus op de verkeerde plek liggen. Deze verzamel je op één berg, bijvoorbeeld op je bed. Weet je even niet meer wat voor soort dingen daar onder vallen? Wellicht heb je dan wat aan de volgende checklist: 

 • Haaraccessoires, zoals elastiekjes, borstels, speldjes en clipjes
 • Boeken en tijdschriften
 • Mokken, glazen en ander servies
 • Sieraden
 • Opladers en kabeltjes
 • Make-up
 • Kledingstukken
 • Sloffen
 • Schoenen
 • Rondslingerend wasgoed
 • Tasjes of verpakkingen en kaartjes van nieuwe kledingstukken

Ga hierbij niet alleen de zichtbare en voor de hand liggende plekken (zoals je nachtkastje, je bureau en dé stoel) af, maar ook de onzichtbare plekken, zoals onder je bed en de lades van je nachtkastje. 

5 minuten: alles op de juiste plek leggen

Gelukt in 15 minuten? Mooi! Nu je alles bij elkaar hebt verzameld heb je nog 5 minuten over om alles weer op de juiste plek te leggen. De haar- en make-up accessoires kunnen bijvoorbeeld naar de badkamer, de boeken mogen weer naar de boekenkast of boekenplank en alle kleding kun je sorteren en in de wasmand gooien of terugleggen in je kledingkast. Houd je dingen over waarvan je denkt dat je het eigenlijk niet meer gebruikt? Gooi het dan gewoon weg. Scheelt je weer opruimen de volgende keer! 

Voilà!

Nu is je kamer weer spic en span. Zo ziet je slaapkamer er niet alleen een stuk gezelliger uit, je slaapt er ook nog eens beter in. Meer tips nodig? Ook deze schoonmaak- en opruimtips zorgen ervoor dat je beter slaapt!

Marjolein Sintenie
ID: 9408

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven