Huis
Tuin
Video

De stoere tienerkamer

Slaapkamer
In Amersfoort wordt de voormalige prinsessenkamer van Nova omgetoverd tot een stoere meidenkamer. Want spelen wordt chillen en vriendinnen nemen een steeds belangrijkere plek in!

De stoere meidenkamer krijgt een podiumbed met logeerlade, een flink bureau met wandrek en een nieuwe frisse kleur op de wand. En dat gaat deze keer met een hele speciale techniek om het zogenaamde ombre-effect te krijgen.

Ombre!
De wand beschilderd Thomas met een ombre-effect. Dit betekent dat de wand een vloeiend kleurverloop krijgt. Dus bijvoorbeeld van donker naar licht of van de ene kleur naar de andere kleur. Dat laatste gaat Thomas hier doen, hij heeft vier verschillende pastel tinten die in elkaar zullen overvloeien. Voor dit effect begin je met een verdeling op de wand per kleur. Het is handig als de basis neutraalwit is waardoor de menggedeelte niet verstoord worden door andere kleuren. Zorg ervoor dat je voldoende mengbakjes en water hebt om de verschillende kleuren te mengen, verder zijn brede kwasten en muurverf rollertjes handig. Thomas verdeelt de vier kleuren over vier gelijke banen en laat deze later in elkaar over vloeien door een natte spons te gebruiken. Bekijk dit artikel voor meer informatie en inspiratie over verftechnieken!

Het bed
Nova gaat na de zomervakantie naar de middelbare school, dus dat betekent huiswerk, vriendinnen en chillen. Daarom is Thomas begonnen aan een multifunctioneel bed! Hij maakt namelijk een echt podiumbed, waaronder een uitschuifbaar gedeelte zit waarop een logé haar nachtrust kan pakken of Nova met haar vriendinnen kan chillen! Thomas gebruikt steigerhout voor deze klus, waardoor het bed een extra stoere uitstraling krijgt. Onder het podium komt dus een soort lade waar een matras op ligt. Thomas zet het geheel op flinke bokwielen en dan kan Nova hem óf helemaal uitrollen voor logeetjes óf voor de helft uitschuiven om een mooie chillbank te creëren.

Meer steigerhout
Thomas is ondertussen begonnen aan het bureau. Deze is, net als het podiumbed, gemaakt van steigerhout. Maar de stoere look van het bureau wordt versterkt door het gebruik van steigerbuizen. Samen met het steigerhout vormen de buizen een mooi geheel en kun je natuurlijk iedere maat doorvoeren die jezelf wil. In contrast met de lichte achterwand wordt de meisjeskamer daarmee echt een stoere meiden kamer.

Spiegeltje aan de wand
Een spiegel in een meidenkamer is bijna nog belangrijker dan het bed, dus is klusvrouw Sophie van hetzelfde hout een lijst aan het maken waar deze in past. Wil je de spiegel zelf ook maken? Hier vind je de beschrijving!

Puntjes op de i

Nova zal veel tijd in haar kamer besteden aan het doen van huiswerk. Ze heeft al een mooie werkplek gekregen, maar dit bureau staat naast een raam en in de volle zon kan je natuurlijk niet werken. Daarom gebruikt Thomas zonwerend plakfolie. Zo zorgt hij ervoor dat er minder schittering op de huiswerkplek komt en dat het er minder warm wordt als de zon op dat raam staat, zonder dat Nova straks een gordijn of vitrage hoeft dicht te trekken. Als ook de styling een plekje heeft gekregen, is het tijd voor Nova om haar nieuwe chill-plek te bekijken!

ID: 58

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Je bent succesvol ingeschreven voor de nieuwsbrief.
Inschrijven