Huis
Tuin
Video

Deze kleur kan je dekbed beter niet zijn (vanwege een enge reden!)

Heb je ooit van bedwantsen of bed bugs gehoord? Deze kleine beestjes kunnen je bijten waardoor je kleine en jeukende rode bultjes op je huid krijgt. Gruwel jij hier ook van? Dan kun je beter niet kiezen voor deze kleur dekbed...

Bedwantsen

Bedwantsen hebben namelijk twee favoriete kleuren: en dat zijn rood en zwart! Een dekbed in een van deze kleuren, zal de bijtgrage insecten dus ook uitnodigen om het bed met je te delen. 

Uit dit onderzoek blijkt dat bed bugs zich het allerliefst nestelen in dekens die de kleur zwart of rood hebben. Daarentegen haten ze groen, geel en wit (dus nóg een reden om voor witte lakens te kiezen).

Waarom deze kleuren? Bedwatsen zijn dol op donkere plekjes, dus ook zwart. Daarnaast hebben ze een roodgekleurd exoskelet en de kleur rood laat hen dus denken dat er meer bedwantsen in de buurt zijn.

Licht

Of je nu per se een set nieuwe lakens moet kopen? Dat is niet nodig! Onthoud: bedwantsen houden vooral van donkere plekken, dus als jij ervoor zorgt dat er voldoende licht in je slaapkamer komt, houd je de beestjes op afstand. 

Wil jij je bed zo fris mogelijk houden? Lees dan hier onze vijf tips!

Fotocredits
Headerfoto: Entrance

Tekst
Lotte Wullems

ID: 4117

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven