Huis
Tuin
Video

Om deze reden kun je maar beter niet je bed opmaken

Dacht jij dat je je bed het best meteen op kan maken, zodra je opstaat? Fout! Er is namelijk een goede reden om het niet te doen. Oh: en zo'n 'messy' bed kan er nog verdacht stijlvol uitzien ook!

Foto: Jonas Gustavsson

 

Laat je dekbed luchten

Een opgemaakt bed, zorgt voor een opgeruimd gevoel. Maar wist je dat er maar liefst 1,5 miljoen huisstofmijten onder jouw lakens kroelen? Deze piepkleine beestjes leven van menselijke cellen en vertoeven graag in een warme, vochtige omgeving: en dat maakt je bed dé ideale plek. Tenzij je je bed niét meteen opmaakt..

 

Als je je bed - minstens een uur - laat luchten, dan verklein je de kans dat de huistofmijten zich voort gaan planten. Daarnaast verlies je veel vocht per nacht. Het is dus ook een stuk hygiënischer om de lakens open te gooien.  

Foto: Stadshem

 

Nonchalant messy

Je kunt ook een beetje valsspelen, door je bed 'messy' op te maken. Dit betekent dat je op een nochalante manier de lakens over je bed drapeert. Het is belangrijk dat je kiest voor een rustige, monotome basis en kwalitatieve materialen. Effen linnen lakens plaids zijn hier perfect voor. 

Headerfoto: Alvhem

Tekst: Lotte Wullems

ID: 2750

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven