Huis
Tuin
Video

Droom heerlijk weg bij deze donkere slaapkamers

Waarschijnlijk slaap jij het lekkerst als het pikdonker is in de slaapkamer. Dit kun je bereiken met gordijnen, maar je kunt natuurlijk ook gewoon je kamer donker inrichten! Dit is superfijn om in te slapen en heel stijlvol.

Je ziet steeds vaker donkerdere ruimtes terug in de interieurtrends Denk bijvoorbeeld aan een donkere keuken of woonkamer. Je slaapkamer kan dus niet achterblijven.

Donkere muren

De kleur van je muren hebben eigenlijk het meeste invloed op de sfeer van een ruimte. Door je slaapkamermuur een donkere kleur te geven, krijg je meteen een warme en knusse sfeer in je slaapkamer. Een perfecte ruimte om te slapen dus. Je kunt voor donkerblauw kiezen voor een nachtelijk gevoel, maar ook donkergroen kan erg mooi staan.

Beddengoed

Een dekbed dat past bij je donkere slaapkamermuur kan ook heel mooi zijn. Op deze manier valt je grote bed minder op in de ruimte en is hij dus wat subtieler. Je kunt helemaal uitpakken en ook voor een donkergekleurd bedframe kiezen.

Plafond

Veel mensen laten het gewoon wit, maar een plafond kun je ook gewoon een kleurtje geven. Vooral in slaapkamer geeft dit een hele warme, gemoedelijke sfeer. Zo kun je hem donkerblauw verven zodat het lijkt alsof je de lucht inkijkt. Ook kun je uitpakken en er behang op plakken.

Contrast

Je kunt met een donkere slaapkamer heel leuk spelen met contrast. Met een donkere muur met licht beddengoed bijvoorbeeld. Zo maak je je bed de eyecatcher. Ook kun je kiezen voor lichte accessoires of mooie planten. Planten vallen echt op in een donkere ruimte.

Wie houdt er nou niet van in een hotel slapen? Met deze tips maak je van je slaapkamer een hotelkamer.

Fotocredits
Headerfoto: Sandra Gremmen - Eigen Huis en Tuin van...
Foto 1: Laure Joliet
Foto 2: @Jazzierere
Foto 3: IKEA
Foto 4: Megan Morton
Foto 5: @Abigailahern
Foto 6: Entrance

Julia van Rijn
ID: 8090

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven