Huis
Tuin
Video

Een stoere, maar lieve peuterkamer

Slaapkamer
De huidige kamer van de anderhalf jaar oude Julot is erg roze en daarmee ook erg meisjesachtig. Deze stoere meid heeft een kamer nodig met een goeie dosis pit. En daarom krijgt ze een totaal nieuw plekje toebedeeld waar ze zich helemaal thuis zal voelen!

Tess en Dennis, de bewoners, hebben eigenlijk maar één wens en dat is het creëren van een nieuw plekje voor hun dochtertje. Ze is nu 1,5 jaar en daarmee is ze haar huidige kamertje al bijna ontgroeid. Dit kamertje moet nog wel in tact blijven voor een eventuele tweede en daarom wordt de rommelkamer op zolder vrijgemaakt voor deze metamorfose. De kamer moet stoer worden, maar tegelijkertijd ook nog een beetje lief. Voor de rest leggen ze het allemaal graag in Thomas’ klushanden!

Bedstee
Thomas begint met een leuke klus en dat is het in elkaar zetten van een op maat gemaakte bedstee. Het wordt een bedstee dat uit twee delen bestaat: een functioneel deel en een decoratief deel. Het functionele deel is het bed zelf en de drie lades die dienen als opbergruimte. Het decoratieve deel is het hout dat langs de schuine kant naar beneden wordt geplaatst. Op deze manier wordt het een knus hoekje. Thomas meet de ruimte zorgvuldig op en begint met het op maat zagen van alle benodigde onderdelen. De drie lades voor in de onderkant van het bed krijgen wieltjes, zodat ze ook voor Julot makkelijk uitschuifbaar zijn. Tussendoor ziet Thomas nog een klusje liggen dat hij wel even aanpakt. Dit zijn de knieschotluiken van de opbergruimte onder het schuine dak. Deze zijn niet erg mooi afgewerkt en om dit op te lossen plakt Thomas een aantal latjes tegen de zijkanten aan. Dit doet hij op dezelfde manier als bij de lades van het bed, waardoor er meer eenheid ontstaat.

Berenlampje en huizenkastje
En toen kwam Mirjan, de beste en leukste klusvrouw van de provincie Overijssel, Thomas weer ondersteunen. Dit keer maakt zij een super gezellige berenlamp. Het is een 3D lamp die uit vijf lagen bestaat en wordt gemaakt van populierenmultiplex. Terwijl Mirjan zich op het zagen stort, ontfermt Thomas zich over een kast dat hij in de vorm van een huisje maakt. Op deze manier komen de puntige vormen vaker terug in het kamertje.

Hoekkast en verfshoppen
Wanneer Thomas zijn klus heeft geklaard stapt hij op Tess en Dennis af. De bewoners zelf krijgen ook weer een klus voorgeschoteld en deze keer is dat het maken van een hoekkast. De twee blijken een goed klusduo te zijn en voltooien de klus glansrijk. Het volgende wat Thomas gaat doen is het halen van de verf waarmee de muur bewerkt gaat worden. De kleuren zijn erg bepalend voor de uitstraling van de kamer, dus deze beslissing is érg belangrijk! Na wat kleurencombinaties naast elkaar gelegd te hebben is Thomas eruit: hij gaat voor twee tinten roze, een lichte blauwe en een donkergrijze kleur. De roze tinten zijn mat, de blauwe verf is zijdeglans en de donkergrijze kleur is een schoolbordenverf. Hiermee kan de kleine Julot zich prima vermaken!

Schilderen
Vervolgens wordt de muur met de geshopte verf bewerkt. Met de grijze schoolbordenverf wordt een brede, lage strook geschilderd. Hierboven komt een smallere, donkerroze strook. Boven deze roze strook wordt met behulp van een sjabloon een rij wolkjes gecreëerd. Tot slot doet de radiatorombouw zijn intrede. De ombouw verbergt niet alleen de sfeerloze radiator, maar beschermt de eigenaresse van de kamer straks ook tegen verbrande handjes. Dan komt het alleen nog aan op de styling en het monteren van de berenlamp en de radiatorombouw. En wat is het een super leuke meidenkamer geworden! Hier kan Julot wel even mee vooruit!

ID: 181

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven