Huis
Tuin
Video

De 6 meestgestelde vragen over de styling van je slaapkamer

Kun je wel wat hulp gebruiken bij de styling of indeling van jouw slaapkamer? Of dat nu kleine aanpassingen of grootse verbouwingen zijn, onze Eigen Huis & Tuin Helpdesk geeft je graag advies! Wij hebben de 8 meestgestelde vragen over het stylen van de slaapkamer alvast voor je op een rijtje gezet.

Heb je een prangende vraag over de styling en indeling van je slaapkamer? Grote kans dat ‘ie tussen de 8 meest gestelde vragen zit. Zit jouw vraag er niet tussen? Stuur ‘m dan in naar onze Eigen Huis & Tuin Helpdesk en wij geven je antwoord! 

We geven in dit artikel antwoord op de volgende vragen:

1. Hoe kan ik mijn slaapkamer groter laten lijken? 
2. Hoe zorg ik voor meer opbergruimte in de slaapkamer? 
3. Hoe zorg ik ervoor dat mijn slaapkamer echt donker is? 
4. Wat is de beste kleur voor op je slaapkamermuur? 
5. Hoe richt ik mijn studentenkamer leuk in? 
6. Hoe maak je een kledinghoekje in je slaapkamer?

1. Hoe kan ik mijn slaapkamer groter laten lijken?

Een kleine slaapkamer kan ideaal zijn, ze zeggen niet voor niets: klein is fijn. Maar toch is het ook prettig om rust en ruimte in deze kamer te creëren. Zorg er daarom allereerst voor dat je niet te veel gebruik maakt van drukke prints, hierdoor lijkt je kamer namelijk kleiner.  

Wil je graag een vloerkleed in de slaapkamer? Kies dan voor een groot kleed. Dat klinkt misschien gek, maar eigenlijk is het heel logisch. Door de grote oppervlakte lijkt je kamer namelijk groter. Als je een kleed hebt dat niet onder het hele bed ligt, lijkt het alsof het niet past. Ook is het slim om spiegels op te hangen in je slaapkamer, deze kunnen de ruimte dubbel zo groot laten lijken!  

Wil je nog meer tips over hoe je jouw slaapkamer groter kunt laten lijken? Lees dan hier verder.

2. Hoe zorg ik voor meer opbergruimte in de slaapkamer?

Wat kan een mens toch veel spullen hebben! Daarom is het goed om ook in jouw slaapkamer je spullen zo slim mogelijk op te bergen. Het bed biedt over het algemeen de meeste opbergruimte. In kisten en bakken kun je een hoop kwijt en deze schuif je zo onder het bed! Ook achter je bed is een superhandige plek om spullen op te bergen. Je kunt een smalle kast achter je bed plaatsen of een bed kopen waarbij er al een kastje achter het hoofdeind is ingebouwd. Zo kun je al wat extra spullen kwijt!

Meer tips over het creëren van extra opbergruimte in je slaapkamer? Klik dan hier.

3. Hoe zorg ik ervoor dat mijn slaapkamer echt donker is?

In de slaapkamer wil je lekker kunnen slapen en daarvoor is een donkere kamer perfect. We maken in het donker melatonine aan, waardoor je lichaamstemperatuur daalt en je langzaam moe wordt. Dit gebeurt niet als het heel licht is. Zorg er daarom voor dat je allereerst gordijnen hebt die verduisteren. Check bij het ophangen ook goed of er niet nog licht tussen de kleine kiertjes komt.  

Wil je jouw slaapkamer echt helemaal donker krijgen? Combineer dan gordijnen met rolgordijnen. En houd je sowieso wel van een donker randje? Verf dan ook je slaapkamermuren donker en je zult gegarandeerd slapen als een roosje!  

Wil je meer weten over het donker maken van jouw slaapkamer? Klik dan hier.

4. Wat is de beste kleur voor op je slaapkamermuur?

Welke kleur je het best kunt kiezen is natuurlijk helemaal afhankelijk van jouw persoonlijke smaak. Maar soms is het kiezen van een kleur best lastig! Bekijk daarom eerst goed wat voor een sfeer een bepaalde kleur met zich mee brengt.

Geel staat bijvoorbeeld voor energie, gezelligheid, vrijheid en heeft een positief effect op het bedenken van nieuwe ideeën. Groen straalt harmonie en vriendelijkheid uit en geeft wat meer rust. Toe aan wat meer passie in je slaapkamer? Dan is rood helemaal jouw kleur! Rood is ook de meest stimulerende kleur en motiveert het gevoel van strijdlust. En wil je helemaal tot rust komen, dan is dit de beste kleur voor je slaapkamer.  

Kleuren doen dus meer in je slaapkamer dan je denkt, lees je daarom goed in voor je een keuze maakt. Hier vind je nog meer informatie over de verschillende kleuren.  

5. Hoe richt ik mijn studentenkamer leuk in?

Een studentenkamer inrichten kan knap lastig zijn omdat de ruimte en het budget vaak beperkt is. Maar ook een studentenkamer kun je op slimme manier, leuk inrichten! Heb je bijvoorbeeld geen ruimte voor een grote kledingkast en wil je toch graag je kleren ophangen? Ga dan voor een kledingrek. Superhandig en het ziet er ook nog eens leuk uit!  

Bestaat je kamer uit een woon- en slaapkamer? Gebruik dan een roomdivider. Hier kun je veel spullen in opbergen en zo heb je toch nog een apart slaapgedeelte. Ook kun je in plaats van een gewone eettafel een klein barretje in de kamer plaatsen. Het is heel makkelijk om zelf te maken en het neemt ook nog eens heel weinig ruimte in beslag!  

Wil je nog meer leuke tips voor het inrichten van je studentenkamer? Lees dan hier verder.

6. Hoe maak je een kledinghoekje in je slaapkamer?

Een walk-in closet is misschien iets te hoog gegrepen maar een kledinghoekje geeft bijna hetzelfde effect! Wat zeker niet mag ontbreken is een leuk kledingrek. Hang hier met mooie kledinghangers je favoriete stukken aan op, de rest kun je gewoon kwijt in je normale kast.  

Heb je wat meer ruimte? Dan kun je ook nog een extra kledingrek ophangen aan de muur. Zo ben je weer een stapje dichter bij jouw walk-in closet! Een grote spiegel hoort natuurlijk ook thuis in jouw kledinghoekje. Kies er eentje die past bij je kledingrek of fleur hem op met bijvoorbeeld lampjes. Buiten het feit dat een spiegel gewoon heel handig is, laat het je kamer ook nog eens groter lijken. Een win-win situatie dus!  

Nog meer tips over het creëren van een kledinghoekje in jouw kamer? Klik dan hier.

Daphne van Kaam
ID: 9312

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven