Huis
Tuin
Video

Pikt je partner steeds je plek in? Dit bed rolt jouw lief weer naar de andere kant

Word jij regelmatig midden in de nacht wakker op het randje van je bed omdat je (bed)partner jouw plek volledig heeft ingepikt? Vreselijk! Maar met dit bed van automerk Ford is dat verleden tijd!

Wat automerk Ford met bedden te maken heeft? In eerste instantie niets. Maar de technologie die Ford gebruikt bij de rij-assistentie in hun auto’s blijkt toch ook in de slaapkamer van pas te kunnen komen. Het automerk heeft namelijk een experimenteel bed ontwikkeld om (bed)partners aan de juiste kant van het bed te houden. Het Ford Lane-keeping Bed maakt gebruik van sensoren en een lopende band om je bedpartner automatisch aan de juiste kant van het bed te houden. 

Terug naar je eigen kant

Dus wanneer je slapende partner gedurende de nacht jouw kant op rolt en onbewust jouw beperkte bedruimte claimt, wordt de speciale technologie ingeschakeld. De lane-keeping-technologie zorgt er namelijk voor dat auto’s automatisch in de juiste rijbaan blijven als de bestuurder aan het afdwalen is.

Het bed is uitgerust met druksensoren die gedurende de nacht detecteren of één van de twee bedpartners naar de bedkant van zijn of haar partner dreigt te rollen. De lopende band die in het bed is gebouwd zorgt ervoor dat de partner automatisch weer naar zijn eigen bedkant rolt.

Prototype

Helaas is het slechts een prototype van een reeks van Ford Interventions, waarbij de autofabrikant experimenteert hoe ze met autotechnologie doorsnee problemen kunnen oplossen. Zo bouwde Ford laatst ook al dit speciale hondenhok met noise cancelling, om ervoor te zorgen dat honden zo weinig mogelijk last hebben van vuurwerklawaai.

Nog zo’n vervelend probleem in bed…
Is wanneer je lekker lepeltje-lepeltje ligt, maar je ene arm maar in de weg ligt… Gelukkig is daar ook wat op verzonnen!

Fotocredits
Headerfoto: Ford

Tekst
Marjolein Sintenie

Bron: RTL Nieuws

ID: 4477

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven