Huis
Tuin
Video

Deze 5 fouten maak ook jij bij het inrichten van je slaapkamer

Aan het eind van de dag wil je lekker in bed ploffen en helemaal tot rust komen. Dit betekent dat je slaapkamer dus wel een fijne omgeving moet zijn, maar helaas saboteren we onszelf nog wel eens met de indeling.

1. Je slaapkamer negeren

Hoewel we veel tijd en aandacht in ons interieur stoppen, vergeten we de slaapkamer vaak. Deze zien je gasten toch niet. Fout! Om helemaal te kunnen relaxen in je slaapkamer, moet je hier toch echt een fijne plek van maken. Steek dus wat extra tijd in de inrichting van dit heilige plekje.  

Zo maak je het wassen nóg makkelijker (en minder vervelend)
Huishouden

2. Rondslingerende kleren

Aan het einde van de avond sleep je jezelf naar de slaapkamer en gooi je je kleding op een stoel of op een hoop op de grond. Herkenbaar? Dit gaat natuurlijk niet helpen om van je slaapkamer een fijne, rustgevende omgeving te maken. Zorg dus dat je je kleding netjes ophangt op bijvoorbeeld een dressboy of in de wasmand gooit, voordat je in bed stapt. 

3. Saai beddengoed

Natuurlijk wil je vooral voor praktisch gaan in de slaapkamer, omdat je je op je gemak wilt voelen. Dit betekent niet dat je daarom weg kunt komen met saai beddengoed! Scoor mooie prints, een fijn dekbed en kussens en kies voor een mooie sprei. Zo houd je het praktisch, maar wel met wat extra flair. 

4. Te veel meubels

Je slaapkamer volgooien met grote meubelstukken kan heel erg overweldigend zijn. Dit verstoort de rust die je zou willen in deze ruimte. Houd het dus vooral rustig qua meubilair, decoratie en kleuren. Kies niet voor massieve meubelstukken, maar voor luchtige items. 

Meer rust in je slaapkamer? Bekijk dan ook deze tips

5. Verkeerde maten

Zorg dat je slaapkamer in proportie ingedeeld is. Daarmee bedoelen we dat je kasten in verhouding niet veel te groot zijn ten opzichte van je nachtkastjes of bed. Hierdoor raakt de kamer uit balans en laat je sommige meubels je kamer overnemen. Houd je bed als leidend object en kies dan pas je nachtkastjes, lampen en verdere meubelstukken uit.

Fotocredits:

Headerfoto: Devon Janse van Rensburg - Unsplash

Esmée Duindam
ID: 10152

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven