Huis
Tuin
Video

Romantiek in de slaapkamer? Kies voor een mooie haard!

De slaapkamer hoort een warme, gezellige plek te zijn waar je echt even tot rust kunt komen. Dit is dus de perfecte plek voor een haard! Zo creëer je een gezellige, warme en romantische sfeer in de kamer.

Een haard in de slaapkamer kun je op verschillende manieren stylen. Er zijn ook veel verschillende soorten, dus voor iedere slaapkamer wat wils. Houd natuurlijk wel rekening met de brandveiligheid en ga absoluut niet slapen met een brandende open haard.

Moderne haard

Heb je een strak en modern interieur in de slaapkamer? Ga dan voor een moderne haard. Deze heeft rechte hoeken en vormen. Ook kan een moderne haard erg subtiel zijn in de ruimte. Zo krijg je de warme sfeer van een haard zonder dat het te veel opvalt.

Houtkachel

Voor een klassieke sfeer kun je voor een houtkachel gaan. Deze zijn er al in hele kleine varianten waardoor ze ook in kleine slaapkamers passen. Het knisperende hout is heel rustgevend en de vlammen zijn heerlijk om naar te kijken.

Schouw

Vind je het idee van vuur in je slaapkamer toch niet zo fijn? Alleen een schouw kan ook al een stuk gezelliger staan. Je kunt deze op talloze manieren stylen of hem juist leeg laten.

Veilige haard

Er bestaan ook zogenaamde veilige haarden. Deze zorgen vooral voor meer sfeer, en minder door warmte. Er komt wel warmte vanaf maar, geen extreme hitte zoals bij bijvoorbeeld de houtkachel. Ook is het geen ramp als u bij deze haard per ongeluk in slaap valt.

Roomdivider

Voor een grote slaapkamer kan de haard dienen als roomdivider. Zet heb bijvoorbeeld tussen je bed en kledingkast neer om twee aparte ruimtes te creëren.

Ben je nog niet overtuigd om een open haard te nemen? Deze redenen zullen je sowieso overhalen!

Fotocredits
Headerfoto: Milly Eaton - Pexels 
Foto 1: @wohn.kultur 
Foto 2: Kimberly Amos 
Foto 3: Living by Lo 
Foto 4: Anna & Andrew - Behance 
Foto 5: Lovely Linen 

Julia van Rijn
ID: 7875

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven