Huis
Tuin
Video

Hotelslaapkamer (deel 2)

Slaapkamer
In Eindhoven ziet het groen in de slaapkamer van Esther en Maikel. Niet van jaloezie, maar van de kleur op de muur. Het is aan Thomas om van deze ‘drakenkamer’ een fijne plek te maken voor het stel. Dit is deel 2 van de metamorfose.

Vorige week maakte Thomas al een begin aan de makeover van de 'drakenkamer'. Zo werd het lelijke groen overschilderd en legde Thomas legde een chique visgraatvloer.

Hieronder nog even het ontwerp, waarbij een chique Franse hotelkamer het uitgangspunt is: 

De klussen

Chique deuren
De volgende klus is het maken van een grote kledingkast. De binnenkant maakt Thomas van gemelamineerd spaanplaat, maar dat is voor de buitenkant niet zo chique. Daarom komen er mooie vintage deuren tegenaan, uit de jaren '30. Thomas maakt natuurlijk wel eerst even een kozijn. Vervolgens schroeft hij de scharnieren in de deuren met behulp van een malletje. Dat scheelt je een hoop meet- en afstelwerk, want met de mal kan je makkelijk op zowel de deur als het kozijn op de juiste plekken boren. Als de deuren erin zitten, krijgen ze een likje verf. Ook bevestigt Thomas nog een mooie lijst tegen het plafond, die overal in de kamer terug te zien is. 

Schildertips
Voor de muren heeft Thomas de kleur taupe uitgekozen. Je kan ervoor kiezen om één wand eruit te laten springen, maar waarom zou je niet alle wanden zo'n bijzondere kleur geven? Thomas geeft tijdens het schilderen handige tips die je hier nog eens kan nalezen. 

Het eindresultaat

Nu de basis ligt en de kasten zijn gemaakt hoeft de boel alleen nog maar te worden ingericht. Thomas heeft een bijzondere radiator geplaatst, chique verlichting opgehangen en stijlvolle gordijnen. En natuurlijk zorgt een prinsheerlijke boxspring voor het ultieme hotelgevoel. En dat ziet er dan zo uit:

ID: 2198

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Je bent succesvol ingeschreven voor de nieuwsbrief.
Inschrijven