Huis
Tuin
Video

Is jouw hoofdkussen wel goed? Dit zijn de 3 belangrijkste tips

Het juiste hoofdkussen is veel belangrijker dan je denkt. Een goed kussen is goed voor je nek en een goede nachtrust.

Invloed matras

Heb je een hard matras? Kies dan een hoog en dik kussen. Zo heb je de beste ondersteuning van jouw hoofd en nek. Daarnaast heb je een hoger kussen nodig wanneer je op je rug slaapt, dan wanneer je op je zij slaapt. Ben je iemand die op z’n buik slaapt? Kies dan voor een dun kussen, dit zorgt voor een goede ademhaling.

Wasbaar

Schaf bij het uitkiezen van een nieuw kussen eentje aan die goed wasbaar is. Of vervang je kussen regelmatig. Een kussen is namelijk de ideale broedplaats voor bacteriën. Je kussen is namelijk vaak lekker warm en vochtig van het slapen. Het blijkt zelfs dat één derde van het gewicht van een oud kussen kan bestaan uit dode huidcellen, insecten, huisstofmijten en hun uitwerpselen. Tijd voor een wasbeurtje dus.

Materiaal

Als laatste punt is het uitkiezen van het juiste materiaal ook heel belangrijk. Ben je allergisch? Koop dan een speciaal anti-allergie kussen of een goede hoes die er omheen kan. Zweet je veel ’s nachts? Zorg er dan voor dat je geen visco-elastisch kussen hebt. Dit materiaal zorgt er namelijk voor dat je nog meer gaat zweten.

Fotobronnen

Headerfoto: Manbob86 - Pixabay 

ID: 2600

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven