Huis
Tuin
Video

Ben jij een koukleum in bed? Hier moet je op letten bij het kiezen van een dekbed

Het is weer behoorlijk koud en dan is het natuurlijk heerlijk als je in een warm bed kan liggen ’s avonds. Ben jij iemand die het snel koud heeft? Let dan goed op welk dekbed voor jou geschikt is. Wij vertellen je waar je op moet letten bij het kiezen van jouw warme dekbed.

Het materiaal

Er zijn verschillende soorten materialen waarvoor je kunt kiezen in je dekbed. Ben je een koukleum? Ga dan niet voor een katoenen dekbed. Een katoenen dekbed isoleert niet zo goed en is daarom minder geschikt voor de koude winternachten. Als je het echt lekker warm wil hebben, moet je kiezen voor een dekbed van dons. Een goed dekbed van dons is wel even een investering, maar het is super isolerend en daarom ideaal voor jou.

Warmteklassen

Je hebt vier verschillende warmteklassen in dekbedden. Klasse 1 is de warmste, dus ideaal voor jou als koukleum. Klasse 4 is de koudste, dus hier kun je beter niet voor gaan. Er zit veel verschil in hoe dik en zwaar een dekbed is uit klasse 1 of 4. Vaak is een dekbed uit klasse 1 ongeveer 9 cm dik, terwijl een dekbed uit klasse 4 vaak maar 3 cm dik is.

Het gewicht en de dikte is niet altijd hetzelfde in dezelfde klasse. Je hebt natuurlijk dekbedden van verschillende materialen. Wol is redelijk zwaar, dus een dekbed van wol weegt meer dan een dekbed van polyester. 

Warmteklassen in seizoenen

In de koude wintermaanden heb je een warmer dekbed nodig dan in de zomer. Kies in de winter voor klasse 1, in de herfst en lente voor klasse 2 en in de zomer voor klasse 3.

Wat voor dekbed heb jij op je bed liggen?

Fotocredits
Headerfoto: GettyImages

Tekst
Julia Dilissen

ID: 3342

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Je bent succesvol ingeschreven voor de nieuwsbrief.
Inschrijven