Huis
Tuin
Video

4 leuke en knusse manieren om je bed op te maken

Ben je de slaapkamer aan het stylen maar blijft het maar een saaie ruimte? Dan is het misschien een idee om je bed op een leuke manier op te maken. Hiermee kun je namelijk al snel een knusse sfeer creëren of juist dat echte hotel-gevoel! Hoe je dat doet? Wij geven je wat inspiratie.

Plaids en kussentjes

Om van je slaapkamer echt een knusse plek te maken, zijn plaids en kussentjes heel belangrijk. Combineer hierbij verschillende materialen, kleuren en prints voor een leuk resultaat. Wil je niet een te strakke slaapkamer? Leg dan het plaid en de kussentjes losjes op het bed neer. 

5 tips voor het kiezen van een nieuw bed
Slaapkamer

Lekker nonchalant

Houd je van een nog meer nonchalante slaapkamer? Dan kun je je bed natuurlijk ook gewoon lekker slordig opmaken. Maak je dan niet te druk dat het dekbed niet recht ligt en laat hem juist zo liggen hoe je er ook uit bent gestapt. Sterker nog, een onopgemaakt bed is zelfs een stuk hygiënischer. Zorg er hierbij voor dat de rest van je kamer er wel netjes uitziet, zodat het niet lijkt alsof de hele kamer een rotzooi is. 

Hotel-gevoel

Een tegenhanger van het slordig opgemaakte bed: een slaapkamer met een echt hotel-gevoel! Wanneer je hiervan houdt, is het juist belangrijk dat je het dekbed zo recht mogelijk trekt. Natuurlijk is een sprei of plaid hierbij wel heel leuk, maar leg hem dan netjes op het bed neer. Ook is het bij deze stijl mooi om het dekbed aan de achterkant in te stoppen.

Goed doorluchten

Wist je dat er maar liefst 1,5 miljoen huisstofmijten onder jouw lakens kroelen? Als je je bed - minstens een uur - laat luchten, dan verklein je de kans dat de huistofmijten zich voort gaan planten. Daarom is het slim om overdag het dekbed even goed te laten doorluchten. Door je dekbed een beetje open te slaan, kan dit al heel veel huisstofmijt schelen.

Dit hoeft helemaal niet lelijk te zijn, sla je dekbed gewoon een stuk open en zet wat leuke kussentjes op je bed neer. Tip: Omdat je op deze manier het hoeslaken wel heel goed ziet, is het slim om een hoeslaken te kiezen die goed matcht bij de rest van je slaapkamer!

Fotocredits:

Headerfoto: En Suus
Foto 1: Styled by Sabine
Foto 2: Magiclinen
Foto 3: Unsplash- mark champs
Foto 4: En Suus

Alieke van Rijn
ID: 10107

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven