Huis
Tuin
Video

7 redenen waarom ook jij een linnen dekbedovertrek wil

Wil je gaan voor die ultieme zachte, luchtige Scandinavische look in de slaapkamer? Kies dan voor een linnen dekbedovertrek. Het staat niet alleen mooi, maar heeft ook nog eens meerdere voordelen.

1. Linnen is hypoallergeen

Heb je snel last van allergieën? Dan zou een linnen dekbedovertrek uitkomst kunnen bieden! Deze stof is namelijk hypoallergeen en antibacterieel.

2. Koel in de zomer, warm in de winter

Best of both worlds. Linnen houdt je lichaam enerzijds koel tijdens de hete zomernachten en anderzijds warm in de winter. Ideaal! Zo kun je heerlijk slapen.

3. Vochtabsorberend

Natuurlijk, de een zweet meer dan de ander, maar toch verliest iedereen vocht 's nachts. Daarom lig je natuurlijk het liefst onder een zo ademend mogelijk laken. Wist je dat linnen tot 20% van zijn gewicht aan vocht kan absorberen, zónder dat de stof zelf vochtig aanvoelt? Daarnaast verdampt het vocht ook weer gemakkelijk.

4. Hoe vaker je het wast, hoe zachter het aanvoelt

Vaak wordt een stof er niet veel beter op als je het vaak wast. Bij linnen geldt echter het tegenovergestelde! Hoe vaker je het wast, hoe zachter het zal aanvoelen. Zo wordt je dekbedovertrek dus eigenlijk alleen maar mooier!

5. Gaat lang mee

Niet alleen wordt het linnen zachter naarmate je het vaker wast, ook is de stof zo'n drie keer sterker dan katoen. Dat betekent dat het een goede investering is: je hebt er namelijk jaren plezier van.

6. Strijken is niet nodig

Halleluja: een linnen dekbedovertrek hoef je niet te strijken! Het gekreukte uiterlijk hoort namelijk bij de nonchalante look van de stof. 

7. Duurzaam

Linnen is een stuk duurzamer dan andere stoffen. Zo is er minder water nodig, worden er geen pesticiden gebruikt én zijn er veel minder chemicaliën nodig.

Fotocredits
Headerfoto: Janne Olander
Foto 1: Rafa kids

Tekst
Lotte Wullems

ID: 4201

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven