Huis
Tuin
Video

Zo kom je af van nare luchtjes in je matras

Ruikt jouw nieuwe matras raar? Een chemische geur is heel vervelend, maar komt helaas vaak voor. Zo los je het op.

Opgerold

Vooral matrassen die opgerold in een doos zijn verpakt, geven vaak een vervelende lucht af zodra ze uit de verpakking worden gehaald. De oorzaak hiervan zit ‘m in de lijm of gebruikte materialen van het matras. Doordat de matrassen meteen vanaf de band in plastic worden verpakt, krijgen ze geen kans om uit te luchten.

Afwachten

Om van de vieze geur af te komen, kun je je matras het beste laten luchten zonder enige verpakking. Het kan enkele uren tot dagen duren totdat de geurtjes zo goed als verdwenen zijn. Zet ‘m bij voorkeur rechtop in een goed geventileerde ruimte.

Direct

Wil je meteen op het matras slapen, dan is het verstandig om overdag het bed weer helemaal af te halen, inclusief hoeslaken. Zet een raam open, zodat er extra veel frisse lucht bij het matras kan komen.

Leverancier

Mocht het matras na enige tijd nog steeds een penetrante geur hebben, neem dan contact op met de leverancier om het probleem op te kunnen lossen.

Je nieuwe matras wil je natuurlijk ook vrijhouden van schimmels en mijten.
Dat kan gemakkelijk met deze tips.

Fotocredits
Headerfoto: Ty Carlson – Unsplash 

Bron: Consumentenbond

Christa Koeyvoets
ID: 8014

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven