Huis
Tuin
Video

Zo maak je je matras op een makkelijke manier schoon (en zo vaak moet het)

Het hoeslaken en je dekbedovertrek gooi je regelmatig in de was, maar wist je dat je ook je matras schoon moet maken? Wij vertellen je hoe!

Laat het luchten

Geen zin om je bed in de ochtend netjes op te maken! No worries: het is zelfs beter om het niet te doen. Door je matras iedere dag te laten luchten, minimaliseer je de kans op huisstofmijt. Bovendien zweet je gedurende dag veel, dus is het goed om de dekens naar achteren te gooien als je opstaat.  

Wekelijks stofzuigen

Wanneer je weer eens de slaapkamer stofzuigt, neemt dan ook het bed mee! Je matras zit namelijk ook vol met stof en vuil. Wen je dus aan om ook wekelijks met je stofzuiger over het matras te gaan. Er zijn ook speciale mondstukken voor meubels om te voorkomen dat je je matras beschadigd.  

Reinig je matras met baking soda

Strooi een aantal keer per jaar baking soda op je matras om deze te reinigen. Dit ontrekt namelijk vocht en vieze luchtjes uit je matras. Ook huismijten zullen verdwijnen.

Laat de soda ongeveer vier uur op je bed liggen en zuig het er vervolgens af met een stofzuiger.

Gebruik een topmatras

Voorkomen is beter dan genezen! Om je matras zo schoon mogelijk te houden, kun je het best gebruik maken van een topmatras. Dit is dunner dan een normaal matras en kun je meestal gewoon in de wasmachine gooien!

Fotocredits
Headerfoto: Andrik Langfield - Unsplash

Tekst
Lotte Wullems

ID: 3621

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven