Huis
Tuin
Video

Met deze 5 tips blijft je bed langer fris

Wil jij wel een schoon en fris bed, maar geen zin om hier heel veel werk aan te hebben? Dan zijn deze tips iets voor jou. Met deze tips blijft je bed namelijk langer fris zonder dat je hier heel veel moeite voor moet doen.

1. Dekbedden en kussens

Gooi ook eens je kussens en dekens in de was, want deze hebben ook af en toe echt wel een wasbeurt nodig. Wanneer je twee of drie tennisballen in de droger erbij gooit wordt je dekbed ook nog eens lekker luchtig. Ideaal voor je donzen dekbed.

2. Schoon matras

Je matras schoonmaken is wel zo fris. Je kunt vlekken van je matras verwijderen door het vocht weg te deppen en vervolgens de vlek te behandelen met wat koud water. Maak daarna een sopje van wasmiddel en behandel de vlek. Zet je matras op z’n zijkant zodat het water er niet in trekt. Wil je een lekker fris bed? Keer dan regelmatig je matras of zet ‘m zo nu en dan eens op z’n zijkant om lekker te laten luchten.

3. Lakens

Je komt er niet onderuit. Wil je een echt fris bed? Dan moet je elke week je beddengoed wassen. Er zitten namelijk zoveel bacteriën in je beddengoed dat dit helemaal geen gek idee is. Leg na het slapen je dekbed open in plaats van dicht, zodat deze ook altijd lekker kan luchten. Zo stap je ’s avonds in een zo’n fris mogelijk bed.

4. Ventileren

Zorg ervoor dat je slaapkamer altijd goed kan ventileren. Je bent namelijk de hele nacht aan het woelen en zweten in die ruimte, dus er is niks lekkerder dan een goed geventileerde ruimte om zo die muffe lucht uit je kamer te krijgen. Planten werken hier ook aan bij. Planten hebben door de zuurstof die ze produceren een ventilerende werking. Je ademt door de planten een frisse, schone en zuurstofrijke lucht in.

5. Luchtverfrisser

Een chemische luchtverfrisser in je slaapkamer wil je niet en heeft ook geen nut om je bed langer fris te houden. Wel is het een idee om wat partjes citroen of kruidnagel naast je bed te leggen. Deze trekken namelijk vieze geuren aan, waardoor geurtjes in de citroen en kruidnagel trekt. Een verse bos bloemen of zelfgemaakt geurzakje van gedroogde bloemen geeft een frisse bloemen geur aan je slaapkamer en geeft wel het gevoel dat je een frisser bed instapt ’s avonds.

Bronvermelding

Headerfoto: Burst - Pexels

ID: 3212

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven