Huis
Tuin
Video

Zo laat je je slaapkamer weer fris ruiken

De slaapkamer is dé plek om tot rust te komen. Echter kan je rust soms bruut verstoord worden door muffe geurtjes. Wij hebben vier tips om ervoor te zorgen dat je slaapkamer weer fris gaat ruiken.

1. Beddengoed regelmatig verschonen

Het beddengoed kan na een tijdje een behoorlijke slaapgeur verspreiden. Zorg er daarom voor dat je iedere week je dekbedovertrek verschoont. Als het erg warm is in bed of je bent ziek geweest moet je dit vaker doen. Hierdoor ruikt je kamer weer fris én je slaap ook nog eens lekker.

2. Ramen open

Een simpele tip die ook geldt voor de rest van het huis: zet de ramen open! Omdat je ‘s nacht veel tijd in je slaapkamer doorbrengt, is een goede ventilatie een must. Zet daarom overdag, en het liefst ook ‘s nachts, het raam open. Vind je dit te koud? Zet dan de slaapkamerdeur open of zorg voor een goed ventilatiesysteem.

3. Luchtverfrisser

Dit is een hele vanzelfsprekende tip: een lekkere luchtverfrisser. Echter is een chemische luchtverfrisser niet goed voor je als je deze de hele nacht inademt. Zorg daarom voor een natuurlijke variant. Denk aan (gedroogde) bloemen, geurzakjes of citroen.

4. Planten

Er zijn veel planten met een sterke luchtzuiverende werking. Zet deze in de slaapkamer om de muffe lucht te verwijderen. Zo adem je altijd schone lucht in en blijft het lekker ruiken in de kamer.

Dekbed verschonen? Zo doe je dat in slechts 1 minuut!

Fotocredits
Headerfoto: Chastity Cartijo - Unsplash

Tekst
Julia van Rijn

Bron: Leuke geit

ID: 4341

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven