Huis
Tuin
Video

5 tips voor het kiezen van een nieuw bed

Een nieuw bed is vaak best een flinke aankoop. Je wil dus de juiste keuze maken en niet achteraf terugkijken op een miskoop. Maar hoe kies je nou een bed dat goed bij je past? Wij zetten wat tips voor je op een rijtje!

1. Prioriteiten

Wat vind je belangrijk aan een bed? Ben je opzoek naar iets betaalbaars of juist een luxe bed met extra’s? Maak een lijstje met waar het bed in ieder geval aan moet voldoen en probeer je hieraan te houden wanneer je op zoek gaat naar een bed. Op deze manier voorkom je dat je thuiskomt met een bed waar je achteraf spijt van krijgt.

De 6 meestgestelde vragen over de styling van je slaapkamer
Slaapkamer

2. Stijl

Een bed moet natuurlijk comfortabel zijn maar ook goed passen in je slaapkamer. Ga opzoek naar wat inspiratie en kijk welke stijlen je mooi vindt en passen in je interieur. Heb je een uitgesproken interieur of verander je vaak van stijl? Kies dan voor een wat neutraler bed, zo past je bed altijd goed in je slaapkamer!

3. Op stap

Het is altijd goed om bedden in real life te bekijken en ze even te testen. Op een foto kan een bed er anders uitzien en ook zie je aan de foto niet hoe het bed ligt. Plan dus een dagje in, eventueel samen met je partner en ga op beddenjacht!

4. Bedbodem

Alhoewel je het matras en het bedstel los van elkaar kunt kopen moeten deze wel goed op elkaar aansluiten. Een bedbodem en een matras werken samen dus besteed hier voldoende aandacht aan.

5. Matras

Een matras moet lekker liggen en van goede kwaliteit zijn. Heb je een matras gevonden waar je heerlijk op ligt? Check dan voor de zekerheid of het matras voldoet aan de minimum kwaliteitseisen met certificaten zoals: ÖKO TEX standaard 100 klasse 1, CertiPur, Hycgen en LGA 100. Zo weet je zeker dat het bed aan de juist kwaliteit voldoet en je er lekker lang van kunt genieten!

Fotocredits:

Eigen Huis & Tuin

Daphne van Kaam
ID: 9619

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven