Huis
Tuin
Video

Dit is waarom je nooit met de verwarming aan moet slapen

Of het nu herfst, winter of zelfs voorjaar is, soms is het gewoon heel verleidelijk om lekker in slaap te vallen met de verwarming aan. Toch is dit juist helemaal niet verstandig. Waarom niet? We leggen het je uit:

Lichaamstemperatuur

Slapen met de verwarming op standje sauna is niet écht bevorderlijk voor je nachtrust. Als je slaperig wordt en melatonine aanmaakt daalt je lichaamstemperatuur namelijk. En het dalen van je lichaamstemperatuur is nu net wat ervoor zorgt dat je goed in slaap komt!

Droge lucht

Naast het feit dat je niet goed in slaap kunt komen is je nachtrust veelal korter als je te warm slaapt, daarnaast word je ook nog eens vaker moe of met hoofdpijn wakker. Dit laatste heeft dan weer alles te maken met de droge lucht die je verwarming produceert. De juiste luchtvochtigheid is belangrijk voor een goede nachtrust, want door droge lucht slaap je slechter en word je sneller benauwd.

Ideale temperatuur

Direct je verwarming de deur uitdoen is natuurlijk niet nodig, wel is het verstandig om je verwarming 's nachts wat lager te zetten. Als we uitgaan van het advies van slaapexperts ligt de ideale temperatuur om in te slapen rond de 18°C. Als je dus de temperatuur lager zet voordat je in bed duikt is de tempratuur ongeveer op de juiste tempratuur als je gaat slapen.

Lees ook: 
Zo maak je zelf een vensterbak voor over de verwarming
- Geld besparen door de verwarming lager te zetten? Zo doe je dat!
- Goed slapen: dit is de beste slaaphouding voor je gezondheid

Fotocredits
Headerfoto: Pexels

Tekst
Lobke Taal

ID: 3688

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven