Huis
Tuin
Video

Ontwerp je eigen behang!

Slaapkamer
Er is volop keuze in behang. Er liggen kant-en-klare rollen in de winkels en er zijn behangboeken waaruit je exclusief behang kunt bestellen. Maar heb je nou een geweldig idee voor een thema in je kamer, een mooie foto van je vakantie of iets anders dat je graag elke dag zou willen zien op je wand? Dan kun je ook je eigen behang ontwerpen.

Overweeg daarom eens om gebruik te maken van een online fotobehangservice. Je kunt kiezen uit de digitale database van honderden foto’s óf je kunt je eigen foto uploaden. De afbeelding die je kiest kun je ook nog bewerken door bijvoorbeeld de kleur iets aan te passen of er een zwart-wit variant van te maken. De afbeelding wordt gedrukt op een hoogwaardig vliesbehang. Bij dit type behang is het dus niet nodig om een behangtafel tevoorschijn te halen, want hierbij lijm je de muur rechtstreeks in. Daarnaast is er geen sprake van een inweektijd, dus je kunt lekker snel werken. Als je het behang na een aantal jaar zat bent, kun je het gemakkelijk weer verwijderen. Het gepersonaliseerde behang wordt aangeleverd op een rol, met een duidelijke scheiding tussen de verschillende banen van de foto.

Ondergrond
Zodra je het behang thuis ontvangen hebt, kun je het fotobehang het beste, voordat je het op de muur plakt, voor de zekerheid controleren op eventuele foutjes of gebreken. De ondergrond moet droog, glad, schoon en gelijkmatig zuigend zijn. Let op dat er bij behang met lichte afbeelding  eventueel  kleurverschil in de ondergrond kan doorschijnen! Wanneer dit mogelijk het geval is, zul je de kleurverschillen eerst moeten neutraliseren. Ook zul je eventuele ruwe ondergronden, gaten en oneffenheden moeten egaliseren. In ieder geval kun je nooit over oud behang behangen!

Lijm
Verdeel de lijm met een roller gelijkmatig op de wand en breng de droge wandbekleding hierop aan. De lijm moet op een breedte van iets meer dan één baan op de wand aangebracht worden. Plaats de eerste baan hier loodrecht op en druk het aan met een gummiroller of spatel om eventuele luchtbellen te verwijderen. Alle volgende banen moet je stotend aanbrengen, dit betekent dat je de volgende baan direct tegen de vorige baan heen plakt, zonder een overlap.

Let op! Eventuele lijmvlekken direct met een vochtige spons verwijderen en daarna droogdeppen. Als dit nog niet genoeg is, kun je achteraf de resterende lijmvlekken met een schone vochtige doek verwijderen.

ID: 196

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Je bent succesvol ingeschreven voor de nieuwsbrief.
Inschrijven