Huis
Tuin
Video

Dit is de perfecte temperatuur voor je slaapkamer

Als je slaapkamer te koud of te warm is, kan het zijn dat je slechter slaapt. Benieuwd wat de beste temperatuur is om in te slapen? Wij vertellen het je.

Psst.. wist je dat het goed is om met je raam open te slapen? Lees hier waarom!

De perfecte temperatuur voor je slaapkamer

Hoe lekker je het ook is om op je blote voeten een warme slaapkamer binnen te lopen, slapen in een te warme ruimte is niet goed voor je nachtrust. Je lichaamstemperatuur zakt namelijk wanneer je in dromenland bent en aan het einde van je slaapcyclus stijgt het weer om je lichaam duidelijk te maken dat het tijd is om wakker te worden. Als het te warm is in de kamer, wordt dit verstoord waardoor slapeloosheid op kan treden.

Wat dan wel de ideale temperatuur is? Volgens Dr. Rachel Salas, neurowetenschapper aan de Johns Hopkins University, is dat 18 graden Celsius.  “Het is een indicatie. Wij raden patiënten een temperatuur tussen de 17 en 20,5 graden aan”, zegt dr. Salas. “Ik slaap persoonlijk het beste bij 20 graden.”

 

Fotocredits
Headerfoto: Sonnie Hiles - Unsplash

Bron
Men's health

Tekst
Lotte Wullems

ID: 3546

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven