Huis
Tuin
Video

Slaap als een prins(es) in een romantisch hemelbed

Bij een hemelbed denk je waarschijnlijk aan een kitscherig bed in barok-stijl die je vooral in kostuumdrama’s tegenkomt, maar waarschijnlijk niet in je eigen slaapkamer. Begrijpelijk! Maar wist je dat het hemelbed een comeback heeft gemaakt? Gelukkig wel in een moderner jasje.

Foto: Hendrix & Harlow 

 

Bohemian
De bohemian versie van het hemelbed is net even wat frisser en lichter dan het hemelbed dat we uit het gemiddelde sprookje of kostuumdrama kennen. Licht beddengoed, een houten frame, (subtiele) franjes en natuurlijk lekker veel planten ernaast. We like!

Foto: Urban Outfitters

 

Slapen als een prins(es)
Wie een hemelbed toch echt het liefst associeert met een koninklijk bestaan, kan het ook op die tour aanpakken, maar dan iets subtieler. Roze/rode tinten, lampjes en gouden details. Je zult slapen als een roos!

Foto’s: Restoration Hardware en Studio McGee


Modern
Houd je meer van modern? Geloof het of niet, maar ook dat gaat goed samen met een hemelbed. Kies voor een strak en donker stalen frame en maak het af met zwart/witte details door bijvoorbeeld de muur zwart te schilderen en een hagelwit dekbed. Voor een klassieke hint kun je nog kiezen voor een vintage lamp of een leren bankje aan het voeteneinde van je bed.

 

Headerfoto: Trangbaek Design
Tekst: Marjolein Sintenie

ID: 2835

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven