Huis
Tuin
Video

Een Scandinavische slaapkamer in 8 stappen

Zou je je slaapkamer graag een Scandinavische touch willen geven, maar weet je niet waar te beginnen? We laten het zien in 8 stappen:

Uiteraard bestaat er geen handboek of strikt stappenplan voor het stylen van een Scandinavische kamer. Maar mocht je je slaapkamer graag een Scandinavische touch willen geven, dan heb je wellicht wel wat aan de onderstaande tips: 

1. Wit. Veel wit
Denk je aan de Scandinavische woonstijl, dan denk je ongetwijfeld meteen aan de kleur wit. Heeeel veel wit. Daarom mag de slaapkamer ook lekker licht zijn met de kleur wit in overvloed.

2. Kleine kamer zonder poespas 
Grote woonkamers vinden we fijn, maar een grote slaapkamer hoeft dan weer niet per se. Meer dan een bed, een kledingkast, een nachtkastje en hier en daar wat accessoires of kunst aan de muur heb je ook niet nodig toch? Maak je slaapkamer dan ook vooral niet te vol om het niet te krap te laten ogen. Want klein is dan weer iets heel anders dan krap. Daarnaast zal je slaapkamer nooit echt te krap ogen als je je houdt aan de allereerste: want de kleur wit zorgt nou eenmaal voor een ruimtelijk effect.

3. Een clean bed
Niet alleen de kamer mag clean zijn, ook het bed mag dat zijn. Kies daarom voor bijvoorbeeld voor een bed zonder imposant hoofdbord en een rustig dekbed (bijvoorbeeld gewoon wit, een zachte pastelkleur of met een zwart-wit geometrisch patroon). Uiteraard kun je wel voor een mooi plaid of extra kussens op je bed kiezen, maar onthoud wel dat ‘clean’ key is.

4. Voeg contrast toe met kleuren
De boventoon van je slaapkamer is dan wel wit, maar dat betekent niet dat je verder geen kleuren of contrast kunt toevoegen in je kamer. Sterker nog, voeg je enkele gekleurde accessoires of items toe, dan zullen ze juist mooier tot hun recht komen in een witte kamer. Of dat nu zwart, een pastelkleur of een knalkleur is. 

5. Voeg extra warmte toe met texturen
Om te voorkomen dat je witte slaapkamer kil aanvoelt kun je naast wat pastelkleuren ook nog warmte toevoegen met verschillende texturen, in welke kleur dan ook. Denk bijvoorbeeld aan een mooi gebreid of gehaakt plaid op bed of een schapenvachtje op de vloer.

6. Je bed niet opmaken
Vergeet wat je moeder je heeft geleerd, want je bed hoef je echt niet meer meteen netjes op te maken zodra je er ‘s morgens uitstapt. Dit is niet alleen een stuk ‘gezonder’ voor je bed (hoe dat zit lees je hier), het ziet er ook nog eens lekker nonchalant uit. En juist die messy look past heel goed bij de Scandinavische stijl.  

7. Hang een lage hanglamp op
Hang een mooie lage hanglamp boven je bed. Dit kan een grote bamboelamp zijn, een kleiner vintage exemplaar, of een los peertje aan een lang snoer. Maar wat je bij de Scandinavische stijl vooral terugziet is dat ze vrij laag boven het bed hangen.

8. Kies voor natuurlijke materialen
Ook natuurlijke materialen zoals hout passen goed bij deze stijl. Voeg bijvoorbeeld wat houten details toe, of laat de natuurlijk letterlijk terugkomen door planten neer te zetten en mooie prints van vogels of bloemen in te lijsten. Of... lijst de natuur gewoon letterlijk in.

Headerfoto: Avenue Lifestyle
Tekst: Marjolein Sintenie

ID: 3049

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven