Huis
Tuin
Video

Slaapkamer-voor-drie (deel 1)

Slaapkamer
Een huis vol kinderen: dat is soms een beetje proppen. Ook in Nieuwegein wordt het een gezellige boel, want Thomas maakt er één slaapkamer voor drie kinderen. Maar hij verzint wat vernuftige trucjes. Ieder kind krijgt z'n eigen plekje! Zie hier deel 1 van deze maak-over.

Johan en Dagmar hebben een samengesteld gezin. In totaal hebben ze vijf kinderen: Iefke (9), Siebe (6), Daniël (6), Meike (4) en Julia (1). In de slaapkamers gaat binnenkort het één en ander gewisseld worden. Bij de nieuwe indeling zullen Iefke, Siebe en Meike met z'n drietjes op één kamer komen. Hun ouders vragen zich af: hoe deel je zo'n kamer nou praktisch in? Zodat ze elkaar niet in de weg lopen? En hoe maak je het er een beetje leuk? Want er komen meisjes én jongens op de kamer. 

Het plan

Thomas heeft een plan gemaakt waarbij de verschillende delen van de kamer een eenheid vormen. En toch zal ieder kind z'n eigen plekje krijgen. Daarbij zal iedere hoek een eigen thema krijgen. Siebe is dol op voetbal, Iefke is een paardenmeisje en Meike is een echte prinses. Dat zal je duidelijk terugzien in de bedden. 

Bijzonder likje verf

Thomas begint bij het begin en geeft eerst de muren een nieuw laagje verf. Hij kiest voor een lichtgrijze kleur, afgewisseld met witte verf en witte schoolbordverf. En op één muur gaat hij voor magneetverf. Dat is een zwarte laag die je als grondverf aanbrengt, en daarna kan je er iedere kleur overheen verven die je maar wil. 

Voetbalbed

Ieder kind krijgt dus z'n eigen themahoekje. Thomas begint deze week met Siebes stoere voetbalbed. Het wordt een hoogslaper gemaakt van vurenhuoten balken en MDF-hout. Wil je weten hoe je zo'n hoogslaper in elkaar zet? Hier zie je hoe dat gaat! 

Eigen bureautje

Met de rest van de bedden gaat Thomas volgende week verder. Een klusje dat hij deze week nog doet, is het maken van een bureautje. De 4-jarige Meike gaat sinds kort naar school, en hoe leuk is het om dan een écht bureautje te hebben? Thomas maakt er eentje, met het model van een ouderwets schoolbankje. Check hier de werkbeschrijving!

ID: 904

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven