Huis
Tuin
Video

Slaapkamer-voor-drie (deel 2)

Slaapkamer
Een huis vol kinderen: dat is soms een beetje proppen. Ook in Nieuwegein wordt het een gezellige boel, want Thomas maakt er één slaapkamer voor drie kinderen. Maar hij verzint wat vernuftige trucjes. Ieder kind krijgt z'n eigen plekje! Zie hier deel 2 van deze maak-over.

Vorige week maakte Thomas al een begin aan deze kamer. Hij bouwde al een voetbalbed voor Siebe, maakte een compact bureautje voor Meike en verfde alle muren in een stoere kleur. Het idee van deze kamer is om voor ieder kind een eigen plekje te maken. Ze slapen dan wel met z'n drietjes op één kamer, maar zo hebben ze toch ieder een hoekje dat bij hem of haar past. 

Prinses op de erwt

Deze week zijn de hoogslapers voor de meiden aan de beurt. Thomas bouwt voor de 4-jarige Meike een roze kasteel waarin zij kan dromen over haar prins op het witte paard. Ook voor dit bed hebben we natuurlijk de werkbeschrijving voor je.

Paardenbed met hindernissen

Iefke, de oudste van het stel, is dol op paarden. Dus maakt Thomas een cool bed wat helemaal in dat thema past. Hij bouwt het frame van vurenhouten balken en MDF, en van roedes maakt hij hindernissen. Die dienen als traptredes en komen ook aan de zijkant van het bed. Hier lees je hoe je dit bed maakt. 

Entree in stijl

Waarom zou je de deur saai wit laten, als 'ie ook veel mooier kan? Dat dacht Thomas ook. Daarom heeft 'ie een deur besteld met een fotoprint erop. Aan de ene kant staat er een paard op, zodat als de deur dicht is, dit helemaal past in het hoekje van Iefke. Het paardenbed staat namelijk naast de deur. Aan de andere kant zit een illustratie van een giraffe; een iets algemenere print. 

Klerezooi

Om te voorkomen dat het al snel een zooitje wordt, maakt Thomas een kledingrekje. Die komt naast het bed van Meike te staan. Alle jassen, tassen, schoenen en prinsessenkroontjes kunnen hierin worden bewaard. 

Paardenkapstok

Maar ook Iefke moet de boel natuurlijk een beetje kunnen organiseren. Thomas maakt daarom van een paar speelgoedpaardjes en een plank een kapstok. Da's heel makkelijk; hij zaagt de paardjes door en schroeft ze vast aan de plank en daarna aan de muur. De plank heeft Thomas van tevoren even voorgeboord. 

En dat ziet er dan zo uit...

Ouders Johan en Dagmar vroegen zich van tevoren af: hoe deel je een kamer voor drie kinderen nou een beetje handig in? Zodat ze elkaar niet in de weg lopen? En hoe maak je het er een beetje leuk? Want er slapen meisjes én een jongen op de kamer. Gelukkig heeft Thomas met alles rekening gehouden. En dat zorgt dan voor dit eindresultaat: 

ID: 915

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven