Huis
Tuin
Video

Dit is de ideale temperatuur voor je slaapkamer

Goed slapen is ontzettend belangrijk. Het zorgt voor meer concentratie en een beter geheugen. Maar wat is nou eigenlijk de beste temperatuur voor je slaapkamer?

Temperatuur

Somnoloog en slaaptherapeut Ingrid Verbeek vertelt in een artikel op nu.nl dat de ideale slaapkamertemperatuur tussen de 15 en de 20 graden ligt. "Om een goede nachtrust te hebben, moet je vooral comfortabel zijn met de temperatuur. Als je lichaam te koud of te warm is, kan dat leiden tot een onrustige slaap en veel wakker worden."

Slechte slaper? Dan kun je het beste zo lang van tevoren douchen
Huishouden

Per persoon verschillend

Of je het juist snel warm of koud hebt verschilt natuurlijk per persoon. Waar de één op koude dagen ligt te verkleumen slaapt de ander dan het liefst met het raam wagenwijd open. Het slapen met het raam open is dus niet voor iedereen een garantie voor een fijne nachtrust volgens Verbeek.

Ventileren

Als je het dus te koud vindt om je raam ‘s nachts open te doen hoeft dit dus niet. Wel is het erg belangrijk dat er genoeg frisse lucht in de slaapkamer komt. Ventilatie is superbelangrijk omdat je ‘s nachts veel vocht produceert. Vocht kan leiden tot schimmel en te veel huisstofmijt, daar zit je natuurlijk niet op te wachten.

Conclusie

Zorg dus dat je kamertemperatuur altijd tussen de 15 en 20 graden zit en dat je genoeg frisse lucht in de slaapkamer hebt. Om genoeg frisse lucht binnen te krijgen kun je als je het raam ’s avonds liever dicht hebt bijvoorbeeld je kamerdeur openzetten. Ook kun je voor je gaat slapen alles even goed laten doorluchten, dan zit (of beter gezegd lig) je ook goed!

Bron:

Nu.nl

Fotocredits:

Eigen Huis & Tuin

Daphne van Kaam
ID: 9508

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven