Huis
Tuin
Video

Tof: deze rolgordijnen gaan automatisch open en dicht als je ertegen praat

‘Smart’-meubels zijn al een tijdje in opkomst. Slimme verlichting, slimme bedden, slimme muziekboxen, en nu ook slimme rolgordijnen. Meubelgigant IKEA breng die laatste binnenkort op de markt, en wij zijn fan!

Het opendoen van je gordijnen is natuurlijk niet echt een zwaar klusje. Maar automatische gordijnen maken het leven misschien ietsje makkelijker (en luier!).

Automatische gordijnen

IKEA komt in augustus met nieuwe rolgordijnen die letterlijk alles kunnen. Je kunt bijvoorbeeld instellen wanneer zo open of dicht moeten gaan. Ook kun je ze gewoon vertellen dat ze open moeten door middel van voice-control. Je gordijnen openen kostte nog nooit zo weinig moeite! 

In Nederland moeten we echter iets langer wachten, want hier zijn ze pas vanaf oktober te verkrijgen. 

Bediening

De rolgordijnen kunnen bediend worden met een bijgeleverde afstandsbediening. Ook kun je ze aansluiten op je Google Home, Alexa of Siri. Ook is er een app op je telefoon waarmee je de gordijnen kunt openen of sluiten. Zo kun je bijvoorbeeld ‘s ochtends vanuit bed de gordijnen opendoen. Handig!

Smart gadgets

IKEA komt met steeds meer smart items. Naast de gordijnen hebben ze ook al een slimme speaker en slimme verlichting uitgebracht. Ook slimme stopcontacten en automatisch lichtgevende kastdeuren zijn al te verkrijgen bij de meubelzaak.

Julia van Rijn
ID: 8728

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven