Huis
Tuin
Video

Snurkt je partner? Zet dit plantje op je nachtkastje en het is weer stil

Lig je geregeld wakker in bed omdat je partner zo hard ligt te snurken dat zelfs oordoppen geen zin hebben? Dan hebben we wellicht de oplossing voor je: de bromelia ananas. Ofwel: de ananasplant.

We zijn al tijden fan van de ananasplant om z’n schattige uiterlijk. Maar sinds we hebben gehoord dat ‘ie ook helpt tegen snurken zijn we vastberaden: deze plant moet in de slaapkamer komen te staan. En vooruit, ook nog eentje in de woonkamer omdat ‘ie zo leuk is. 

Foto: De Sandwichformule

 

Nachtelijk zuurstof
Dat veel planten zuurstof produceren wist je waarschijnlijk wel. Maar omdat de ananasplant volgens NASA ‘s nachts zuurstof produceert -in tegenstelling tot de meeste planten die dit overdag doen- krijg je tijdens je slaap extra veel zuurstof, waardoor mensen minder zullen snurken.

 

Let wel op: de ananasplant is een sierplant. Dus mocht je ‘s nachts alsnog wakker worden van de honger, blijf dan wel van de ananas af. 

 

Meer slaaptips
Kun je na deze tip alsnog de slaap niet vatten? Wellicht moet je dan ook nog een van deze zes slaap bevorderende planten op je nachtkastje zetten. Daarnaast is het ook handig om deze vier dingen uit je slaapkamer te verbannen, omdat ze je nachtrust verstoren.

 

Headerfoto: Getty Images
Tekst: Marjolein Sintenie

ID: 2895

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven